Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Αγνοούμενος άνδρας βρέθηκε νεκρός στην κοιλιά ενός πύθωνα στην Ινδονησία


Ινδονησία, στο Σουλαουέζι (το μεγαλύτερο νησί στον Ινδονησιακό αρχιπέλαγος) ένας αγνοούμενος άνδρας βρέθηκε νεκρός, μέσα στο σώμα ενός πύθωνα. 


Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο 25χρονος Akbar εξαφανίστηκε την Κυριακή, όταν έφυγε για να εργαστεί στις φυτείες φοίνικα.
στην αναζήτησή του, η αστυνομία είπε στο BBC Ινδονησίας ότι ,είχε βρει ένα τεράστιο φίδι (μεγέθους 7m (23ft))  και υπάρχουν υποψίες ότι είχε καταπιεί τον άνθρωπο.
έπειτα αναφέρθηκε ότι, ο δικτυωτός πύθωνας (reticulated python) ανοίχτηκε και μέσα του βρέθηκε το σώμα του άνδρα.
Οι δικτυωτοί πύθωνες είναι από τα μεγαλύτερα ερπετά του κόσμου και σκοτώνουν με ασφυξία τα θύματά τους, πριν από την ολική κατάποσή τους.
Οι πύθωνες σπάνια σκοτώνουν και τρώνε ανθρώπους, αν και υπάρχουν περιστασιακές αναφορές για κατάποση μικρών παιδιών ή ζώων.
Ο Mashura, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην  West Sulawesi province της Ινδονησίας δήλωσε στο BBC Indonesian ότι, οι χωρικοί ανέφεραν πως ο άτυχος Akbar έλειπε για 24 ώρες.
στη συνέχεια η αστυνομία, διεξήγαγε έρευνα και βρήκε το φίδι κοντά στη φυτεία φοινίκων της οικογένειας.
δεν βρήκαν τον Akbar αλλά είδαν έναν πύθωνα να κάθεται ακίνητος σε μια τάφρο. Το προηγούμενο βράδυ, άνθρωποι είχαν ακούσει κραυγές από το φοινικόδασος.
όταν συνέλαβαν το φίδι, οι μπότες που φορούσε ο Akbar, ήταν σαφώς ορατές στο στομάχι του φιδιού.
ένας κάτοικος έκοψε και άνοιξε την κοιλιά του φιδιού, μέσα στην οποία βρέθηκε άψυχος ο Akbar
η Nia Kurniawan, από το Πανεπιστήμιο Brawijaya, δήλωσε στο BBC Ινδονησίας, πως ένας πύθωνας αυτού του μεγέθους κυνηγάει για  μεγάλα αρπακτικά, όπως για κάπρους και άγρια ​​σκυλιά.
Αν και αποφεύγει συνήθως τους ανθρώπινους οικισμούς, οι φυτείες φοίνικα αποτελεί καλό κυνηγότοπο γιατί προσελκύει ζώα όπως αγριογούρουνα, πρωτεύοντα ή σκύλους.
Η δικτυωτός πύθωνας (Python reticulatus) είναι το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο, πιστεύεται ότι μπορεί να φθάσει πάνω από 10m (32ft) σε μήκος
ο μεγαλύτερος δικτυωτός πύθωνας σε αιχμαλωσία έζησε στην πόλη του Κάνσας των ΗΠΑ, το 2011 και είχε μήκος 7,6 (25ft), σύμφωνα με το Guinness World Records.
συνήθως φοβάται τους ανθρώπους και συχνά αντιμετωπίζεται ως ιερό ζώο σε περιοχές της Ινδονησίας.Είναι ένα από τα δεκάδες είδη πύθωνα, που βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική, την Αυστραλία, το Νεπάλ, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα, τη Βιρμανία, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία
πηγή 29-3-17
http://www.bbc.com/news/world-asia-39427458

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/03/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.