Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Οι Βούλγαροι απέκλεισαν τις πύλες εισόδου για τους Τούρκους

«Κόκκινη κάρτα» στους πολίτες τουρκικής καταγωγής και τους Τούρκους δημοσιογράφους έδειξε η Βουλγαρία επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας». Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών όπου Βούλγαροι εθνικιστές έκλεισαν τα σύνορα για να εμποδίσουν πολίτες τουρκικής καταγωγής να εισέλθουν στη χώρα και να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της 26ης Μαρτίου,
η Σόφια αποφάσισε να προχωρήσει στη σχετική απαγόρευση προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα.
Οι εθνικιστές της Βουλγαρίας, οι «Ενωμένοι Πατριώτες», υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές Αρχές στέλνουν τους ανθρώπους αυτούς να ψηφίσουν για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να πλήξουν τα βουλγαρικά συμφέροντα.
Συγκεκριμένα κατηγορούν το κόμμα DOST, που κατεβαίνει πρώτη φορά στις εκλογές και εκπροσωπεί τους τουρκικής καταγωγής πολίτες, ότι «είναι ένα αντιβουλγαρικό προπαγανδιστικό κόμμα που θέλει να μπει στη Βουλή με τεχνητό τρόπο» εισάγοντας ψηφοφόρους από το εξωτερικό.
Την κατάσταση έχει χειροτερεύσει και μια φήμη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει το DOST, φήμη που έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας, με την πρώτη να κατηγορεί την Άγκυρα ότι προσπαθεί να επέμβει στα εσωτερικά της ζητήματα. Ο Τούρκος πρέσβης στη Σόφια κλήθηκε από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών να δώσει εξηγήσεις, ενώ ο Βούλγαρος πρέσβης στην Άγκυρα επέστρεψε στη Σόφια για διαβουλεύσεις.
«Θα είμαστε εδώ νύχτα και μέρα για να διαφυλάξουμε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βαλέρι Σιμεόνοφ, ο συμπρόεδρος του εθνικιστικού συνασπισμού των Ενωμένων Πατριωτών.
Εξοπλισμένοι με μεγάφωνα απ’ όπου ακούγονταν πατριωτικά τραγούδια, περίπου 50 διαδηλωτές ήλεγχαν την κυκλοφορία στον μεθοριακό σταθμό του Καπιτάν Αντρέεβο. Κρατούσαν πανώ με συνθήματα όπως «Η Βουλγαρία πάνω απ’ όλα», «Κάτω τα χέρια από τη Βουλγαρία» και «Όχι στην τουρκική ανάμιξη». «Περίπου 6.000-7.000 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει από την Τουρκία, με δωρεάν μεταφορά, με την εντολή να ψηφίσουν ένα από τα δύο» κόμματα της τουρκικής μειονότητας. «Θα σταματήσουμε αυτόν τον εκλογικό τουρισμό», διαβεβαίωσε ο Σιμεόνοφ. Ένας δημοσιογράφος της δημόσιας βουλγαρικής ραδιοφωνίας BNR, που εμφανίστηκε ως συγγενής Βούλγαρων που κατοικούν στην Τουρκία, έλαβε τη διαβεβαίωσε από τον δήμο της Προύσας ότι υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία για να μεταφέρουν δωρεάν όσους θέλουν να επιστρέψουν στη Βουλγαρία για να ψηφίσουν.
pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.