Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ρεπορτάζ από Συρία: Τερατωδίες ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: η Daesh κόβει λαιμούς Eλληνορθόδοξων, απαγάγει και βασανίζει μάνες, σκοτώνει τ΄ανήλικα χριστιανόπουλα

L’image contient peut-être : 3 personnes, personnes souriantes, personnes assises et intérieur
Οι τρομοκράτες στη Συρία κόβουν το λαιμό σε Έλληνορθόδοξους, απαγάγουν τις μάνες, τις βασανίζουν, σκοτώνουν ανήλικα χριστιανόπουλα, αποκεφαλίζουν στρατιώτες. Μαρτυρίες από αυτόπτες και ανθρώπους που έζησαν προσωπικά δράματα. Συνάντησα οικογένεια ρουμ-ορθοδόξων, ελληνορθόδοξη στη Δαμασκό που κάποτε έμενε στη Σαιντανάγια που συνεχίζει να είναι πολύ επικίνδυνος προορισμός.
Η κοπέλα μου διηγήθηκe πως οι τρομοκράτες της Daesh έκοψαν το λαιμό στο αγόρι της και στη αδερφή του επίσης ελληνορθόδοξη.Έστειλαν τη φωτογραφία σε όλους τους φίλους και στους γονείς
 
To κορίτσι που μου τα διηγήθηκε νοσηλεύτηκε για μήνες σε νοσοκομείο με ψυχολογικά προβλήματα. Ωστόσο παραμένουν όλοι σταθεροί με Μπασάρ και λένε ότι τον αγαπάνε πολύ.
Γνώρισα μια ελληνορθόδοξη δικηγόρο μικρομάνα που μένει παρά ταύτα σε οριακά επικίνδυνη περιοχή στη Δαμασκό.
Η ιστορία της ελληνορθόδοξης Γ.
Το παιδί της ήταν ο πρώτος ανήλικος μάρτυρας στη Χομς αυτό έγινε στην αρχή του πολέμου.
Περπατούσε αμέριμνη με το παιδί στο πεζοδρόμιο και το στόχευσαν τρομοκράτες στην πλάτη.Μόλις το σκότωσαν την απήγαγαν αμέσως.Την πήγαν σ΄ερημιές και με φοβερά βασανιστήρια της ζητούσαν ν αδηλώσει σε βίντεο ότι το παιδί της το σκότωσε ο Μπασάρ.Αυτή αρνιόταν,Η κοιλιά της είναι όλη ανοιγμένη με μαχαιριές.Ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν για προπαγάνδα. Μάλιστα την ιστορία της τροποποιημένη προπαγανδιστική της μετέδωσε το καταριανό al jazeera.Έβαλε φωτογραφία του σκοτωμένου παιδιού της και δικές της και σχολίαζαν ότι το γάζωσαν σφαίρες του συριακού στρατού. Η γυναίκα δραπέτευσε από την ομηρία μετά από καιρό.Έκανε δηλώσεις στη κρατική τηλεόραση και σε όλα τα συριακά μέσα.Τότε ζήτησε και ο Μπασάρ να τη δει.Kαι έχει φωτογραφία μαζί του.Ίδρυσε μεγάλη οργάνωση με τον τίτλο  » όλοι μαζί ενωμένοι και μ΄αγάπη » και έχει λάβει τιμητικά στρατιωτικό βαθμό.
Ωστόσο είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.Οπλοφορεί πάντα βγαίνοντας.
Moυ διηγούνται όλοι πως άδειασαν οι χριστιανικές περιοχές από τους χριστιανούς που έφυγαν στο εξωτερικό. Οι μάνες είναι κουρασμένες.Μια άλλη ελληνορθόδοξη έχει 4 γιους τραυματισμένους,Οι 2 πήγαν Ολλανδία.
Με πήγαν σ΄ένα μαγαζί και είδα τον αδερφό και άλλου μάρτυρα χριστιανού που του έκοψαν το λαιμό.
Oι φαντάροι εδώ έχουν γίνει μάρτυρες αυτόπτες των αποκεφαλισμών των συντρόφων τους.
(Πηνελόπη Σταφυλά για το dimpenews.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.