Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

F-35: Ποιό τουρκικό πύραυλο θα χρησιμοποιήσουν οι Αυστραλοί; Το F-35 θα εξοπλίζεται με τουρκικό πύραυλο


Το F-35 θα εξοπλίζεται με τουρκικό πύραυλο όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας. Ο πρώτος χρήστης που ενδιαφέρεται είναι οι Αυστραλοί.

Με έναν τουρκικό πύραυλο θα εξοπλίζει τα F-35 της η Αυστραλία σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πρόκειται για τον πυραυλο SOM-J της Roketsan. Όπως λένε οι Τούρκοι οι Αυστραλοί εξετάζουν την αγορά του τουρκικού όπλου και αυτό αποδεικνύει την αξία και τις δυνατότητες της αμυντικής τους βιομηχανίας.
Πρόσφατα μάλιστα οι Τούρκοι είχαν και άλλη επιτυχία με την πώληση τεθωρακισμένων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι λένε οι Τούρκοι για το F-35

Η σχετική είδηση για τα F-35 της Αυστραλίας βγήκε στο Avalon Airshow 2017
Σε δηλώσεις στελεχών της τουρκικής εταιρείας τονίζεται πως η επιτυχία δεν είναι απλά για την εταιρεία αλλά για όλη την χώρα.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι Τούρκοι εκπρόσωποι της Roketsan τονίζουν πως δεν πήγαν στην διεθνή έκθεση μόνο για να εκπροσωπήσουν την εταιρεία αλλά για να εκπροσωπήσουν την Τουρκία.
Τα προϊόντα που πουλάμε εκπροσωπούν την Τουρκία. Όλα είναι εθνικά και αυθεντικά συστήματα της Roketsan. Συνεπώς εδώ πέρα δεν προσπαθούμε μονάχα να προωθήσουμε ένα οπλικό σύστημα, αλλά τις ικανότητες μιας χώρας, το επίπεδο ανάπτυξης μιας χώρας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, φερονται να λένε.
H Τούρκια είναι επίσης χρήστης του μαχητικού αεροσκάφους F-35.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα όπως είναι γνωστό έχει εκδηλωθεί η πρόθεση να διερευνηθεί η πιθανότητα για την αγορά του.
Αν και εφόσον αυτή εγκριθεί θα πρέπει η Αθήνα να επιλέξει και ποια απο όλα τα πιθανά όπλα θα φέρει το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κάτι που θα ανεβάσει κατα κάποια εκατομμύρια την τελική τιμή.
Απο την άλλη η Τουρκία έχει πεί πολλές φορές πως στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει όσο γίνεται περισσότερο όπλα δικής της κατασκευής όχι μόνο για να περιορίσει το τελικό κόστος.
Ο στόχος των Τούρκων είναι να καταστούν παγκόσμιος παίκτης σε κάθε είδους αγορά οπλικών συστημάτων και για αυτό άλλωστε επιδιώκουν να ειναι παρόντες σε κάθε project δημιουργίας νέου οπλικού συστήματος.

 armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.