Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Το Δημόσιο ανοίγει την πόρτα στα ξένα funds για να μας τσακίσουν

ΒΙΝΤΕΟ: Το Δημόσιο ανοίγει την πόρτα στα ξένα funds για να μας τσακίσουν

Αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν προηγούμενο

Τα πάντα περνούν στα χέρια της παγκόσμιας διαπλοκής. Ακόμα και οι οφειλές στην ΔΕΗ!

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία και σε funds, γεγονός που θα σφίξει ακόμη περισσότερο την θηλιά στα νοικοκυριά, ενώ οι εισπρακτικές απάνθρωπα θα κυνηγούν τους οφειλέτες, προκειμένου να τους πάρουν τα πάντα και να τα παραδώσουν στην μητρική εταιρεία, η οποία θα βρίσκεται πίσω από την επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση.
Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΔΕΗ θα προσλάβει εισπρακτική εταιρεία, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε: «Αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων και όλα αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων με διεθνή εμπειρία. Έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάση ιστορικά στοιχεία, ανάλυση κατάστασης του κάθε πελάτη. Πολύ πιο σοφιστικέ μεθόδους. Μας έχουν υποσχεθεί πως η εισπραξιμότητα μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10%».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες η ΔΕΗ θα παραχωρήσει σε μεγάλα διεθνή funds και τράπεζες όπως η Bank of America, η Deutsche Bank και η HSBC ληξιπρόθεσμες οφειλές με τη μέθοδο της τιτλοποίησης, εφόσον «δουν ότι έχουν αξιόπιστο μηχανισμό συλλογής τους».
Το θέμα έθεσε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ρωτώντας τον εάν η κυβέρνηση καλύπτει πολιτικά τις επιδιώξεις της ΔΕΗ να προσλάβει εισπρακτική εταιρεία και να παραχωρήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε funds.
Απαντώντας, ο κ. Σταθάκης κάλυψε πλήρως τη διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλούμενος το γεγονός ότι είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. «Η ΔΕΗ είναι πλήρως αυτόνομη εταιρεία, έχει τα δικά της σχέδια, τη δική της πολιτική», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το Δημόσιο έχει το 51%, «αλλά είναι μια εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο».
Μάλιστα από ΜΜΕ γίνεται λόγος μόνο για κακοπληρωτές που αρνούνται να μπουν σε ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι σε νοικοκυριά, τα οποία λόγω των υπέρογκων φόρων και χαρατσιών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους!
Την ίδια ώρα οι διορισμοί στο Δημόσιο συνεχίζονται κανονικότατα, ενώ οι μισθοί και τα εφάπαξ διευθυντών διπλασιάζονται!

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.