Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

HΠΑ: Γονείς προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη -Θέλουν να ονομάσουν την κόρη τους «Αλλάχ»

Μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ προσέφυγε κατά της Πολιτείας της Τζόρτζια επειδή δεν επέτρεψε στους γονείς ενός μικρού κοριτσιού να του δώσουν το επώνυμο «Αλλάχ».
Η Ελίζαμπεθ Χάντι και ο Μπιλάλ Γουόκ θέλουν να δώσουν το όνομα Ζαλίκα Γκρέισφουλ Λορένα Αλλάχ στο 22 μηνών κοριτσάκι τους και καταγγέλλουν ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Πολιτείας Τζόρτζια αρνήθηκε να εκδώσει πιστοποιητικό γέννησης στην κόρη τους.
Η υπηρεσία από την πλευρά της απαντά ότι ο νόμος ορίζει πως το επώνυμο του κοριτσιού θα πρέπει να είναι είτε Χάντι είτε Γουόκ ή ένας συνδυασμός των δύο. Το τοπικό γραφείο της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU) κατέθεσε μήνυση στις 23 Μαρτίου εναντίον της Πολιτείας εξ ονόματος των γονιών.
«Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να λέει στους γονείς πώς μπορούν ή δεν μπορούν να ονομάσουν τα παιδιά τους», εκτίμησε η Άντρεα Γιανγκ, εκτελεστική διευθύντρια της ACLU στη Τζόρτζια. Οι γονείς δηλώνουν ότι θέλουν να δώσουν το επώνυμο «Αλλάχ» στην κόρη τους επειδή είναι «ευγενικό» και επισημαίνουν ότι δεν έχει σχέση με τη θρησκεία.
Καταγγέλλουν ότι, εξαιτίας της άρνησης των αρχών, δεν έχουν λάβει πιστοποιητικό γέννησης για την κόρη τους και άρα δεν έχει αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που αφήνει το μικρό κορίτσι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ενδέχεται να τους προκαλέσει προβλήματα στην εγγραφή στο σχολείο.
«Είναι απλώς άδικο και παραβιάζει τα δικαιώματά μας», τονίζει ο Γουόκ. Πάντως οι δικηγόροι του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Τζόρτζια επισημαίνουν ότι η νομοθεσία απαιτεί «το επώνυμο του παιδιού να είναι είτε αυτό του πατέρα είτε αυτό της μητέρας» στο πιστοποιητικό γέννησης.
Σε επιστολή τους προς την οικογένεια οι δικηγόροι αναφέρουν ότι η Ζαλίκα μπορεί να αλλάξει το επώνυμό της στη συνέχεια, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο δικαστήριο, όμως πρώτα θα πρέπει να αποκτήσει πιστοποιητικό γέννησης.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.