Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Τσιγγάνες παγιδεύονται σε κλούβα ανακύκλωσης του Lidl, δυο εργαζόμενοι τις χλευάζουν και τις βιντεοσκοπούν

Ιταλία, Τοσκάνη,  η αστυνομία ερευνά συγκλονιστικό βίντεο, που παρουσιάζει Iταλούς εργαζόμενους του Lidl να βασανίζουν δύο τσιγγάνες Ρομά, που παγιδεύτηκαν σε container ανακύκλωσης σαν να είναι άγρια ζώα

(η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη στο κοινό, έτσι η αστυνομία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της απαγωγής των τσιγγάνων)
οι δυο Ιταλοί εργαζόμενοι χλευάζουν τις παγιδευμένες στο κλουβί ανακύκλωσης, τσιγγάνες που κλαίνε και ζητούν βοήθεια, έπειτα ανέβασαν το βίντεο στο facebook, με δεκάδες ρατσιστικά σχόλια

το βίντεο περιγράφεται ως επαίσχυντο από τη δήμαρχο της πόλης
Οι δυο τσιγγάνες Ρομά, έκλαιγαν και ζητούσαν βοήθεια, ενώ οι δύο άνδρες (25 και 35 ετών), τις περιγελούσαν. Παγιδεύτηκαν στο container, αφού πρώτα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα, τις είδαν να περιφέρονται μέσα στους κάδους. ΄Ενας από το προσωπικό σκαρφάλωσε στην κορυφή για να τις φωνάξει, να φύγουν.
οι εργαζόμενοι ακούγονται να φωνάζουν "δεν μπορείται να μπείτε μέσα στο container απορριμμάτων του Lidl "
η αιχμαλωσία στην αυτοσχέδια φυλακή -κλουβί κράτησε λίγα λεπτά, έπειτα απελευθερώθηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Το βίντεο προβλήθηκε πάνω από 200.000 φορές, και ο Matteo Salvini επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Northern League της Ιταλίας, δεσμεύτηκε να προσφέρει νομική υποστήριξη στους δυο άνδρες.

Αυτό συνέβη στην πόλη  Follonica της Τοσκάνης, στην επαρχία του Γκροσέτο, όπου η δήμαρχος Andrea Benini είπε στη  La Repubblica :
"είναι ανησυχητικό και ανήκουστο γεγονός, μια πρωτοφανής σκληρότητα"
οι εικόνες είναι σκληρές, οι γυναίκες Ρομά πίσω από τα κάγκελα του κλουβιού, βλέπετε μια γυναίκα στα 50 της που κραυγάζει απελπισμένα, ενώ απέξω δυο άνθρωποι  γελούν, στο βάθος είναι μια άλλη σιωπηλή γυναίκα που περιμένει την επαναλειτουργία της πόρτας εξόδου.
η λήψη του βίντεο γίνεται από ψηλά, βιντεοσκοπείται  το κλουβί ανακύκλωσης -σαν αυτοσχέδια φυλακή-  που χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει κουτιά και χαρτόνια το σουπερ μάρκετ. Οι γυναίκες πίσω από τα κάγκελα  κραυγάζουν σαν άγρια ζώα, που ζητούν βοήθεια.
 η  Andrea Benini  λέει "ένα πράγμα που με σοκάρει σε αυτό το βίντεο, είναι η ελαφρότητα και η απόλυτη αδιαφορία για τις γυναίκες Ρομά που εμπλέκονται, γεγονός που αποτελεί μια απαράδεκτη στάση, που επηρεάζει την καρδιά του αξιακού μας συστήματος."
«Η πόλη δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αλλά αντιδρά σοβαρά, αυστηρά  και άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού του επαίσχυντου επεισοδίου, θα λάβουμε δημόσιες πρωτοβουλίες για να επαναβεβαιώσουμε την αξία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ένταξης».

Η γερμανική αλυσίδα Lidl καταδίκασε τη στάση των δύο εργαζομένων, λέγοντας ότι "καταδικάζουμε σταθερά τη συμπεριφορά αυτού του είδους"
Υποσχέθηκε ότι θα λάβει "κατάλληλα μέτρα" και ήδη έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δυο εργαζόμενους της.
πηγή 23-2-17

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4257462/Italian-Lidl-employees-seen-tormenting-two-Roma-gypsies.html


http://firenze.repubblica.it/cronaca/2017/02/23/news/follonica_rinchiudono_due_nomadi_nel_gabbiotto_dei_rifiuti_e_pubblicano_il_video_su_fb-159054683/?refresh_ce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.