Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΑΙΣΧΟΣ:ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ: Αυτοψία του MN στο κυνοκομείο Λαμίας (Βίντεο-Φωτογραφίες) ΥΙΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ!!!

Αυτοψία του MN στο κυνοκομείο Λαμίας (Βίντεο-Φωτογραφίες)
Το MarketNews.gr για δεύτερη φορά έκανε αυτοψία σε δημοτικό κυνοκομείο, η πρώτη ήταν στις 2 Δεκεμβρίου 2016 στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο της Φλώρινας. Αυτή την φορά η έρευνα έγινε στο δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας μετά από καταγγελίες πολιτών για την κατάσταση και τις συνθήκες αλλά και για την άρνηση της κτηνιάτρου Μαριάννας Αντωνακάκη σε φιλόζωους εθελοντές να διασώσουν σκυλιά.

Το συγκεκριμένο δημοτικό κυνοκομείο έχει καταγγελθεί ουκ ολίγες φορές ως κολαστήριο για τα ζώα. Λειτουργούσε για χρόνια χωρίς άδεια, μετά είχε άδεια για 4 σκυλιά ενώ έχουν στεγαστεί περισσότερα από 400 σκυλιά τα οποία εξαφανίζονταν μυστηριωδώς και βάσει στοιχείων 1 στα 2 σκυλιά που περισυλλέγονται πεθαίνει. Δεν υπάρχει υδροδότηση, υπάρχουν μόνο δεξαμενές για την παροχή νερού. Εικόνες σαν τις παρακάτω έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου:
 


 

Σύμφωνα με μαρτυρίες η κτηνίατρος του κυνοκομείου, η οποία παρουσιάζει τις συνθήκες ως «καλές», αρνείται να δώσει σκυλιά προς διάσωση, κατηγορεί τους εθελοντές για «ψεύτικες υιοθεσίες» ενώ έχει αποδειχθεί ότι έχουν υιοθετηθεί σκυλιά από το κυνοκομείο τα οποία είτε έχουν βρεθεί σε άθλιες συνθήκες είτε έχουν βρεθεί νεκρά όπως επίσης έχουν δοθεί και αστείρωτα. Δε γίνεται ουσιαστική προώθηση των ζώων προς υιοθεσία με αποτέλεσμα τον εγκλεισμό, την ιδρυματοποίηση ή την επανένταξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 
 


Όλα τα οικονομικά στοιχεία για το δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας βρίσκονται στη Διαύγεια. Σύμφωνα με το ψηφισμένο Σχέδιο Προϋπολογισμού του 2016 είναι:
 


Σήμερα 20 Μαρτίου 2017 το MarketNews.gr βρέθηκε στις 7:00 το πρωί στο κυνοκομείο. Από τον κάδο ανακύκλωσης, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς απ έξω, αναδυόταν έντονη δυσοσμία. Τότε εντοπίστηκε η πρώτη σακούλα η οποία ανοίχθηκε και μέσα βρισκόταν μία νεκρή γάτα. Στη συνέχεια ανασύρθηκε μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών που αδειάστηκε και αποκάλυψε ένα φρικτό θέαμα: Ένα νεκρό σκυλί μαζί με περιττώματα, ξηρά τροφή και περιτύλιγμα από κρουασάν. Μέσα στον κάδο πιθανώς υπήρχαν και άλλα πτώματα ζώων, ωστόσο, στάθηκε αδύνατο να ανασυρθούν όλα τα πτώματα.
 
 
Μετά κατέφθασαν δύο γυναίκες οι οποίες ισχυρίστηκαν πως εργάζονται στο κυνοκομείο κάνοντας την φύλαξη και καθαριότητα. Αμέσως μάζεψαν το νεκρό σκυλί όπως και τη γάτα και τα έβαλαν μέσα στο χώρο του κυνοκομείου(!). Ενημέρωσαν τον υπεύθυνο του κυνοκομείου, όπως επικαλέστηκαν, ο οποίος απέκλεισε την πρόσβαση. Μάλιστα είπαν ότι έπρεπε πρώτα να γίνει αίτημα στο δήμο προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο δημοτικό κυνοκομείο. Η είσοδος κλειδώθηκε με λουκέτο.
 
Ύστερα, κλήθηκε το «100», ενημερώθηκε η εισαγγελία και δόθηκε ένορκη κατάθεση. Το περιπολικό ήρθε και παρέμεινε για περισσότερες από δύο ώρες με τις δύο γυναίκες της φύλαξης να έχουν μπει εντός του κτίσματος και να μη βγαίνουν παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών. Από τον εισαγγελέα κλήθηκε η ίδια η κτηνίατρος του κυνοκομείου για να κάνει τη νεκροψία κατί το όποιο δεν ευσταθεί μιας και η ίδια φέρει μερίδιο ευθύνης για την κατάληξη και εύρεσή τους εντός του κάδου ανακύκλωσης. Μάλλον έπρεπε να κληθεί η κτηνιατρική υπηρεσία για να διαπιστώσει και την κατάσταση όλων των ζώων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου αρχικά ισχυριζόταν ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος εντός του κυνοκομείου μόνο κατόπιν αιτήματος στο δήμο και όταν του γνωστοποιήθηκε ο νόμος επικαλούνταν άγνοια ή απέδιδε τις ευθύνες στην πενταμελή επιτροπή.
 
Τέλος, έφθασε η κτηνίατρος Μαριάννα Αντωνακάκη η οποία επέμενε για τις «ψεύτικες» υιοθεσίες και δεν επέτρεψε να προωθηθούν προς υιοθεσία τα ζώα του κυνοκομείου. Η είσοδος εντός του κυνοκομείου ουδέποτε επετράπη, αρνούνταν εμμονικά την είσοδο ακόμη και χωρίς κάμερα ενώ υπεραμύνονταν των καλών συνθηκών εντός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι περιμένοντας την αστυνομία το σκυλάκι που εικονίζεται παραπάνω τους ξέφυγε από κάποιο κλουβί και φαινόταν αρκετά άρρωστο. Αφού όντως όλα λειτουργούν τόσο εύρυθμα στο κυνοκομείο γιατί δεν επετράπη η είσοδος εκεί; 

 Για την κατάσταση και τη στάση του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2231022214. Επίσης, τα σκυλιά του κυνοκομείου προφανώς και δε βρίσκονται στις συνθήκες που ισχυρίζονται οι ιθύνοντες. Αν πραγματικά θέλετε να σώσετε ένα πλάσμα δεν έχετε παρά να επιμείνετε.
 
   































Σταματάκου Σταματίνα Δημοσιογράφος
 http://marketnews.gr/article/532861/autopsia-tou-mn-sto-kunokomeio-lamias-video-fwtografies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.