Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

O Γιλντιρίμ ανακοίνωσε το τέλος της Ασπίδας του Ευφράτη στη Συρία.Φεύγουν ηττημένοι οι εισβολείς…..

 © AFP
O τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της χώρας του να σταματήσει την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη που ξεκίνησε τις αρχές Αυγούστου στη Β Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αποστολή των τουρκικών δυνάμεων στη Β Συρία στέφθηκε μ΄επιτυχία.  « Κάθε μελλοντική επέμβαση στη Συρία θα οφείλει να φέρει έναν άλλο όνομα στο μέλλον « , διευκρίνισε ο Binali Yildirim.
Την ανακοίνωση έκανε ο ο τούρκος πρωθυποουργός στο NTV στις 29 Μαρτίου.
«Ο σκοπός ήταν η διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και η απώθηση της απειλής της  Daesh και να επιτρέψουμε την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους: αυτή είναι μια αποστολή που ολοκληρώθηκε μ΄επιτυχία », δήλωσε επίσης η κυβέρνηση σε ανακοινωθέν  που δημοσιεύθηκε μετά από  μια σύσκεψη της ασφάλειας που συμμετείχε και ο Recep Tayyip Erdogan.lecho,sputnik rt
Μια μέρα ιστορική για τον συριακό πόλεμο…….
Ωστόσο το afp λακωνικά εν πρώτοις αναφέρει ότι η Τουρκία ανακοινώνει το τέλος της επιχείρησης στη Β Συρία χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν θ΄αποσύρει τις δυνάμεις της.
Το Εθνικό Συμβούλιο ασφάλειας υπό την διέυθυνση του Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε το τέλος της επιχείρησης επίσης αλλά ο  Binali Yildirim, δεν απέκλεισε μελλοντικές εκστρατείες στη Συρία.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.