Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Πάνω από 1500 Παλαιστίνιοι άρχισαν απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές



Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κρατώντας  φωτογραφίες  των συγγενών τους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη της πόλης Ναμπλούς (φωτό της 16ης Απριλίου)
Απρίλιος 17, 2017. 18:36
  Γάζα.
Περίπου 1500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι από το Ισραήλ, ξεκίνησαν μια μαζική απεργία πείνας τη Δευτέρα για να πιέσουν τις αρχές στην εκπλήρωση των βασικών δικαιωμάτων τους και να
ρίξουν φως στις δύσκολες ανθρωπιστικές συνθήκες  στο εσωτερικό των ισραηλινών φυλακών, όπως αναφέρει το ‘Al Jazeera’ επικαλούμενο το Κέντρο Μελετών των Παλαιστίνιων Κρατουμένων.

Η απεργία πείνας, αορίστου χρόνου, μίας από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, συμπίπτει με την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Απριλίου.
Ο επικεφαλής φυλακισμένος της Φατάχ, Μαρβάν Μπαργκούτι, δήλωσε ότι η απεργία των φυλακισμένων Παλαιστινίων γίνεται  από όλο το πολιτικό φάσμα και συμμετέχουν σε αυτήν φυλακισμένοι από έξι φυλακές του Ισραήλ.
Επίσης διαδηλώσεις αναμένονται να λάβουν χώρα σε μεγάλες παλαιστινιακές πόλεις στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, όπως η Ραμάλα, Χεβρώνα, Ναμπλούς σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατουμένους.
(aljazeera.com)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.