Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου που μετέφερε ναρκωτικά με ταχύπλοα σκάφη, από Αλβανία στην Ιταλία και την Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ευρώπη, η καταδίωξη και ακινητοποίηση του ταχύπλοου στο ακρωτήριο Ταίναρο, η κατάσχεση 1,5 τόννου κάναβης στην Ιταλία, η προφυλάκιση ΄Ελληνα δικηγόρου του Πειραιά που πρόσφερε τις νομικές του υπηρεσίες στο κύκλωμα, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι διαδρομές του σε Αλβανία και Ιταλία

 Εξαρθρώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και  τους Τομείς Ασφάλειας των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά και Πάτρας,
διεθνής εγκληματική οργάνωση που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ιταλία, χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη.

βίντεο που κυκλοφόρησε από την Ελληνική Ακτοφυλακή δείχνει την κινηματογραφική καταδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών που κινούνται με ταχύπλοο σκάφος.
https://www.youtube.com/watch?list=PLE70A9FB3E6CAFCD0&v=tFPlofI6YMo

στις 7-4-17, σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν παράλληλα, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας
συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 2 ημεδαποί και 5 υπήκοοι Αλβανίας.

μετά από έρευνα πολλών μηνών σχετικά με την εγκληματική δράση των μελών της διεθνούς οργάνωσης που ζούσαν στην Ελλάδα, των  αρμόδιων Υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος  και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ιταλική Guardia Di Finanza,    (για τη διενέργεια εκτεταμένων εξακριβώσεων, τη συλλογή πληροφοριακού υλικού και τις διασταυρώσεις δεδομένων ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών)
διακριβώθηκε η ιεραρχική δομή, ο τρόπος δράσης και οι τακτικές του εγκληματικού δικτύου και η διεθνής δράση του σε χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.
για τη  δράση του απαιτούνταν η υποστήριξη των πλόων με ταχύπλοα σκάφη υπεράκτιων εταιρειών (με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως π.χ.μεγάλης ιπποδύναμης εξωλέμβιοι κινητήρες, ενώ ήταν ειδικά τροποποιημένα, ώστε να αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες και διέθεταν ειδικές δεξαμενές καυσίμων για  αυτονομία)

στις αρχές Απριλίου τα μέλη του εγκληματικού δικτύου προετοίμασαν κατάλληλα το ταχύπλοο σκάφος  που διατηρούσαν φυλασσόμενο σε περιοχή της Αττικής.
στις 6-4-17 το σκάφος αυτό, εντοπίστηκε από αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να προσεγγίζει τις Αλβανικές ακτές, κενό φορτίου.
 Μετά από παραμονή μίας ώρας περίπου, το σκάφος αποχώρησε γεμάτο με δέματα του παράνομου φορτίου και κατευθύνθηκε στις Ιταλικές ακτές  (από ακτές Lalëzit Bay προς Brindisi)

 Ακολούθως και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συνεργασίας της ΔΙΔΙΝΑΛ με την GUARDIA Di FINANZA (Nucleo frontiera Maritima Durazzo Albania, Roan Gdf Bari, Roan Gdf Vibo Valentia, ICC FRONTEX Gdf Pratica di Mare, Gdf Roccella Ionica and Crotone) τις βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, εντοπίστηκε από τις Ιταλικές Αρχές να εκφορτώνει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να αποχωρεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα από τις ακτές της νότιας Ιταλίας.
Αποτέλεσμα της συνεχούς καταδίωξης αρχικά από τα επιχειρησιακά μέσα των Ιταλικών αρχών και εν συνεχεία, όταν το σκάφος διέφυγε και εισήλθε εντός των Ελληνικών Χωρικών υδάτων, των πλωτών περιπολικών και εναερίων μέσων της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συνδρομή των αντίστοιχων εναερίων μέσων (αεροσκάφη) της FRONTEX, ήταν η ακινητοποίηση, από στοιχείο ελεύθερων σκοπευτών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που επέβαινε σε ελικόπτερο ομοίως του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, του ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια του ακρωτηρίου Ταίναρο, μετά από ρίψη βολών ακινητοποίησης, ενώ είχαν προηγηθεί  προειδοποιητικές βολές (από ελικόπτερο) έμπροσθεν του σκάφους σε ασφαλή απόσταση, χωρίς το τριμελές πλήρωμα να υπακούει στις εντολές και να συνεχίζει το ταξίδι του.
Από την εν λόγω επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- δύο ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη,
- το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ,
- πλήθος εγγράφωνπου αποδεικνύουν τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης,
- δεκατρείς συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται και επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, ενώ ήδη στην Ιταλία -στην παρούσα φάση στην Καλαβρία - κατόπιν στενής συνεργασίας της Υπηρεσίας μας με τις εκεί διωκτικές Αρχές έχουν κατασχεθεί (1.449) κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε δέματα και ένα όχημα

Από τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή, τα χρησιμοποιούμενα μέσα για την ασφαλή μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τη γεωγραφική της εξάπλωση, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την αδιάλειπτη δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Η παρούσα δράση του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αποδόμηση εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά μεγάλων φορτίων ναρκωτικών.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την Ηγεσία και το στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της εξαιρετικά μεγάλης επιχείρησης.
(στην Ελλάδα η καταδίωξη πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπάς, στο άκρο της Μάνης και της Ηπειρωτικής Ελλάδας)

συνελήφθησαν 9 άτομα
(συνελήφθησαν 5 Αλβανοί : ο επικεφαλής της ομάδας Eduart Sallaku, Vitor Brahja, Jurgen Brahja, Gjon Brahja, Lazër Lazri)
---οι 3 από τους 5 Αλβανούς, συνελήφθησαν μέσα στο σκάφος, ενώ οι άλλοι 2 εγκέφαλοι της συμμορίας συνελήφθησαν έξω από εμπλεκόμενο στην υπόθεση, δικηγορικό γραφείο του Πειραιά--

(συνελήφθησαν 2 Ιταλοί: Gianfranco Maiorano και Donato Carlucci)

(συνελήφθη και προφυλακίστηκε το βράδυ της Μ.Πέμπτης, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ένας δικηγόρος του Πειραιά που πρόσφερε στο κύκλωμα τις νομικές του υπηρεσίες  (σε σχέση με τα χαρτιά του ταχύπλοων,τα φουσκωτά σκάφη τεράστιας ιπποδύναμης φέρεται να ανήκουν σε offshore εταιρίες
τον περασμένο Οκτώβριο, το Λιμεναρχείο Πάτρας εντόπισε πρόβλημα στα χαρτιά του ταχύπλοου σκάφους με το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά στην Ιταλία.
Τότε είχε ελληνική σημαία και φαινόταν ότι ανήκει σε επιχειρηματία. Οταν το σκάφος μετά τον έλεγχο παραδόθηκε ξανά στον ιδιοκτήτη, ο δικηγόρος του Πειραιά που εμπλέκεται στην υπόθεση ανέλαβε τη μεταβίβαση του σε offshore εταιρεία αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή.)

κατάθεση για την υπόθεση έδωσαν δύο αδέλφια γνωστού ΄Ελληνα επιχειρηματία που έχει απασχολήσει τη σόου μπιζ. Στο πάρκινγκ σκαφών τους, στην Αθήνα, φυλάσσονταν δύο από τα σκάφη του κυκλώματος.
Το Λιμενικό κατάσχεσε από το εν λόγω πάρκινγκ και το δεύτερο σκάφος της οργάνωσης, με το οποίο μεταφέρονταν τα ναρκωτικά.
τον περασμένο Οκτώβριο, το Λιμεναρχείο Πάτρας εντόπισε πρόβλημα στα χαρτιά του ταχύπλοου σκάφους με το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά στην Ιταλία.
Τότε είχε ελληνική σημαία και φαινόταν ότι ανήκει σε επιχειρηματία. Οταν το σκάφος μετά τον έλεγχο παραδόθηκε ξανά στον ιδιοκτήτη, ο δικηγόρος του Πειραιά που εμπλέκεται στην υπόθεση ανέλαβε τη μεταβίβαση του σε offshore εταιρεία αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή.

(συνελήφθη επίσης ένας ΄Ελληνας χειριστής γερανού  που ασχολείται με μεταφορές σκαφών.
ο ΄Ελληνας ιδιοκτήτης εταιρίας γερανών που  κατηγορείται για παροχή βοήθειας στα
 μέλη του κυκλώματος, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.)

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η αξία του παράνομου εμπορεύματος ναρκωτικών ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.
οι αξιωματικοί του Λιμενικού διαπίστωσαν ότι το κύκλωμα είχε αγοράσει πάρκινγκ στην Καλλιθέα, πιθανόν για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.
στην έρευνα θα εμπλακεί και το ΣΔΟΕ για να εντοπιστούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος  (και στην Αλβανία) γίνεται ήδη ενδελεχής έρευνα στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων και στις ροές των χρημάτων.
πηγές
http://www.keeptalkinggreece.com/2017/04/09/hot-pursuit-greek-coastguard-drug-traffickers-video/
http://theseanation.gr

  Οπτικοακουστικό Υλικό Διαθέσιμο έχει αναρτηθεί  στο www.hcg.gr
https://www.youtube.com/watch?list=PLE70A9FB3E6CAFCD0&v=tFPlofI6YMo
HellenicCoastguard
Δημοσιεύτηκε στις 8 Απρ 2017
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη






















http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/04/15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.