Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Τα επόμενα 24 ώρα αναβαθμίζεται δραματικά το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ! «Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς»

  Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αδελφοί. Ουδείς μπορεί πλέον να αντισταθεί στο σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ που τρέχει για τις ημέρες μας. Στις 11 και και 12 Απριλίου. … μετά την αμερικανική επίθεση στη Συρία η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον στην Μόσχα θα κρίνει την ταχύτητα πολλών εξελίξεων.
Αν πραγματοποιηθεί φυσικά και δεν αναβληθεί όπως του Άγγλου ΥΠΕΞ μόλις εχθές θα πρέπει να καθορίσει εδώ και τώρα όλες τις κόκκινες γραμμές σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας.
Ειδικότερα αυτές που αφορούν την ευρύτερη περιοχή μας δηλ. την Συρία-Ιράκ, το Κουρδικό, υψίπεδα του Γκολάν, Αν. Λεκάνη Μεσογείου, Λίβανο .

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν διαρραγεί και δεν διαφαίνεται ουσιαστική και ειλικρινής διευθέτηση των κρίσιμων ζητημάτων, παρά μόνο περιστασιακή λύση για να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο προετοιμασίας τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, καθότι οι Ρώσοι είναι εδώ και πολύ καιρό πανέτοιμοι.
Μέσα σε αυτό το κλίμα παίζει η πονηριά του γείτονα που ζυγιάζει με το μέρος ποιάς υπερδύναμης θα πάει. Το γεωπολιτικό ατού που έχει η τουρκία και το παζαρεύει ανά πάσα στιγμή είναι τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου που μπορούν να κρίνουν την εξέλιξη των επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων στην Μεσοποταμία . Για να μπορέσει ο Σουλτάνος να ενεργοποιήσει το γεωπολιτικό πλεονέκτημα των ΣΤΕΝΩΝ παρακολουθεί με περισσή προσοχή την κατάσταση των σήμερα τεκταινομένων στην Ελλάδα.

Και μάλιστα το κάνει και το λέει… «Συνεχίζει να προκαλεί με τις αναφορές του για την Ελλάδα – «Η Ελλάδα τελείωσε, έχει 400 δισ. ευρώ έχει χρέη προς την Ευρώπη» υποστήριξε σε ομιλία του στα Άδανα «Είναι γνωστό πως και στα μάτια μας, αλλά και σε πολλές χώρες οι γνωστοί φορείς έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, για παράδειγμα ο γείτονάς μας, η Ελλάδα βούλιαξε, τελείωσε, τα χάλια της είναι φανερά, έχει 400 δισ. ευρώ έχει χρέη προς την Ευρώπη και οι οίκοι αξιολόγησης της δίνουν βαθμό τέτοιο που μας περνά», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στην ομιλία του.
«Μα πώς γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο; Δίνουν κατά παραγγελία βαθμούς. Η Τουρκία δεν τα έχει ανάγκη αυτά», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το Haberler.com» protothema 9 Απριλίου 2017.

Με λίγα λόγια παρακολουθεί την πορεία της μνημονιακής ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για να αξιολογήσει πόσο και πότε θα «πουλήσει» σε τρίτους το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ.

Τον ενδιαφέρει άμεσα αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. Και φυσικά , τι δεν θα έδινε να μάθει το « μυστικό αυτό» , ανακαλώντας έτσι στην μνήμη μας την προφητεία του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού ότι:

«Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς».

Χρόνια δούλεψαν οι τούρκοι με ανυπόστατες διεκδικήσεις, όπως γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα, ενεργειακά, τώρα με το προσφυγικό για να έχουν μία πλούσια γκάμα αιτιών ώστε να διαλέξουν την αφορμή με απλή πολεμική εμπλοκή ακόμη και σε μία Ελληνική Βρχονησίδα …να ενεργοποιήσουν το νομικό πλαίσιο της συνθήκης του Μοντρέ που διέπει την λειτουργία των ΣΤΕΝΩΝ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ και να εξετάσουν τον αποκλεισμό τους. Το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ είναι φυσικό ότι δυσκολεύει την επιχειρησιακή κατάσταση της Ρωσικής Πολεμικής Μηχανής στην περιοχή της Συρίας και εν γένει της Μέσης Ανατολής. «Η σύμβαση του Μοντρέ δίνει στην Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης. Επιτρέπει στην Τουρκία να επανεξετάσει την στρατιωτικοποίηση των Στενών.» el.wikipedia.org/wiki echedoros-a.gr

«Στις 20 Ιουλίου 1936, υπογράφτηκε η συνθήκη. Η Τουρκία αποκτούσε πάλι το δικαίωμα να οχυρώσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων. Αν, όμως, δε μετέχει στον πόλεμο, δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών (του ΟΗΕ πλέον) ή δυνάμεων που ανήκουν σε κράτος με το οποίο έχει υπογράψει συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας (π.χ. χώρας μέλους του κατοπινού ΝΑΤΟ). (Έθνος, 27.5.1997) (τελευταία επεξεργασία, 3.2.2009) historyreport.gr

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που μπορούν ανά πάσα στιγμή να δραματοποιηθούν αναδεικνύεται η δεδηλωμένη αποφασιστικότητα της Ελληνικής Ψυχής άσχετα αν προσπάθησαν κάποιοι να την απαξιώσουν με πολιτικές και ενέργειες προσπαθώντας να την αφήσουν θεόγυμνη στην δαιμονική μπόρα. Καλή Ελληνική και Ελεύθερη ΠΑΣΧΑΛΙΑ

Με πίστη και ελπίδα Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.