Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αλβανία: Τα Αραβικά Εμιράτα θα χτίζουν ‘πύργο ύψους 350 μέτρων’ στα Τίρανα



«Στον πύργο ύψους 350 μέτρων θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις  του Δήμου των Τιράνων», σημειώνει το δημοσίευμα
Απρίλιος 11, 2017. 20:33
Τίρανα.
Πύργο ύψους 350 μέτρων στην πρωτεύουσα της Αλβανίας,  προτίθεται να δημιουργήσει εταιρεία των Αραβικών Εμιράτων σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.

Η υπουργός Ανάπτυξης Μίλβα Εκονόμι τόνισε στο κοινοβούλιο τη σημασία της επένδυσης που είναι της τάξης των $ 250 εκατομμυρίων που θα χτισθεί στη νέα λεωφόρο στην περιοχή της πρωτεύουσας.
 Όπως είπε πρόκειται για μία από τέσσερις άμεσες ξένες επενδύσεις του 2016 και θα υλοποιηθεί από εταιρεία η οποία είναι καταχωρημένη στο Ντουμπάι και  είναι γνωστή για τις κατασκευές της στο δίκτυο των ξενοδοχείων ‘Hilton’.
Διευκρίνισε ότι το μερίδιο τη χώρας στην επένδυση αυτή είναι  τρεις χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, της τάξης των 9 με 10 εκατομμυρίων δολαρίων και ο χώρος θα παραχωρηθεί στο Δήμο.
Το υπόλοιπο τμήμα του πύργου να χρησιμοποιηθεί για ξενοδοχείο και εμπορική δραστηριότητα.
Η υπουργός τόνισε ότι η τελική διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη «τα Αραβικά Εμιράτα έχουν απαλλαγεί από τη διπλή φορολογία, αλλά πιστεύω στην εμπειρία του Υπουργείου Οικονομικών, επειδή έχουμε το χρόνο να συνεργασθούμε», είπε.
Η έγκριση του επενδυτικού αυτού έργου από το Κοινοβούλιο ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του αλβανικού κράτους και της αραβικής εταιρείας για μια περίοδο 30 ημερών, μέσα στην οποία τα μέρη θα πρέπει να συμφωνήσουν στην επένδυση ή όχι, όπως σημειώνεται.
(shqiperiaime.al)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.