Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν 3 τρομοκράτες - Ήθελαν να πλημμυρίσουν με αίμα την Γερμανία - Στόχος η Μέρκελ

Συνελήφθησαν 3 τρομοκράτες - Ήθελαν να πλημμυρίσουν με αίμα την Γερμανία - Στόχος η Μέρκελ
Δυο άντρες και μία γυναίκα ήθελαν να αιματοκυλήσουν την Γερμανία
Σκόπευαν να "χτυπήσουν" την Καγκελαρία
Είναι υποστηρικτές ενός ισλαμιστή μαχητή που έχει συλληφθεί
Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι
υποστήριζαν έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή, Οι συλληφθέντες φέρονται να προετοίμαζαν ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα ενώ ανάμεσα στους στόχους τους φαίνεται πως ήταν και η Καγκελαρία.
Σύμφωνα με το περιοδικό Focus ο επικεφαλής της δημόσιας εισαγγελίας στην πόλη Τσέλε (βόρεια Γερμανία) δήλωσε πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Το γραφείο της εισαγγελίας, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.
To Focus ανέφερε πως οι ύποπτοι – από το Αφγανιστάν (27 ετών), από την Τουρκία (27 ετών) και από τη Γερμανία (25 ετών) – συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης (χθες). Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο σαλαφιστής τον οποίο φέρεται να υποστήριζαν συνελήφθη στις 21 Φεβρουαρίου και έχει προφυλακιστεί.
Οι γερμανικές αρχές έχουν τεθεί σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής από τον Δεκέμβριο, όταν ισλαμιστική επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων.
Το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ υπέστη επίθεση με εκρηκτικά την Τρίτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα. Τρεις πανομοιότυπες επιστολές στα γερμανικά βρέθηκαν κοντά στο σημείο οδηγώντας στην υπόθεση ότι υπήρχε πιθανόν ισλαμιστικό κίνητρο.
Δεν υπάρχει κάποια υπόνοια στο ρεπορτάζ του Focus ότι οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν συνδέονταν είτε με την επίθεση στο Βερολίνο είτε με εκείνην στο Ντόρτμουντ.
Το περιοδικό ανέφερε πως φέρεται να υποστήριξαν έναν Γερμανό μέλος ενός υπερσυντηρητικού παρακλαδιού του ισλάμ τον οποίο η αστυνομία συνέλαβε τον Φεβρουάριο. Ο άνδρας αυτός είχε παραδεχθεί πως σχεδίαζε να δελεάσει αστυνομικούς ή στρατιώτες ώστε να τους παγιδεύσει και να τους σκοτώσει με αυτοσχέδια βόμβα.
Με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.