Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΣΥΡΙΑ: Οι 5 νεομάρτυρες της Μααλούλα σφαγιάστηκαν στο λαιμό από τους απαγωγείς τους τρομοκράτες.


Η συριακή χριστιανική Μααλούλα θρηνεί τους 5 της νεομάρτυρες.Aπό την Παρασκευή 21 Απριλίου ανακοινώθηκε επίσημα…5 χριστιανοί από την Maaloula βρέθηκαν σφαγιασμένοι στο λαιμό. Ήταν όμηροι της al-Nosra από το Σεπτέμβρη του 2013.

7 Σεπτέμβρη 2013. Η κωμόπολη περικυκλώθηκε τα πυρά ηχούν και οι οβίδες σκάνε λίγο πολύ παντού.Οι μάχες είναι μιας βίας  inouïe ! Η al-Nosra (πτέρυγα της al-Qaïda) εισχωρεί στην Maaloula. Είναι σύριοι,τυνήσιοι,μαροκινοί,ιορδανοί αλλά και μααουλίτες και χύμηξαν στα σπίτια.
Oι Mikhail, Antoon και Sirkis, 3 χριστιανοί κάτοικοι εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι προδομένοι από τους παλιούς τους γείτονες. Την ίδια μέρα οι Ghassan, Jihad, ‘atef, Shadi, Daoud και Moussa απήχθησαν.
Με την απελευθέρωση της Μααλούλα από το συριακό στρατό η al-Nosra αναδιπλώνεται στα όρη του λιβάνου με τους ομήρους.Οι κάτοικοι έπειτα συναθροίστηκαν ν΄αφήσουν τους μουσουλμάνους να ξανάρθουν στο χωριό.Απρουπόθετα δέχονται. Αλλά τα αιτήματα της αλ Νούσρα δεν σταματούν εδώ : 100 εκατομύρια συριακές livres που ισοδυναμούν με 200 000 dollars, για να καταβληθούν.Ακόμη μια φορά αυτοί δέχονται.Έπειτα κατά τη διάρκεια 2 ετών κανένα νέο.
Όλοι οι εθελοντές του SOS Chrétiens d’Orient στη Συρία γνώριζαν αυτή την ιστορία. Τα πορτραίατα των 3 μαρτύρων αναρτήθηκαν στην πλατεία του χωριού. . Αλλά οι άλλοι 6 απαχθέντες τι απέγιναν; Ένα ερώτημα παρέμενε σε εκρεμμότητα για περισσότερο από 3,5 χρόνια, για τις πληγωμένες οικογένειες μέσα στην επιστροφή της ενδεχόμενης επιστροφής που δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά ποτέ.
Στους 6 βρέθηκαν μόνο οι 5 τα σώματά  τους …σφαγιασμένα στο ύψος του λαιμού. Η θάνατός τους ανέρχεται σε πάνω από 1 χρόνο. Αυτοί οι χριστιανοί ήρωες είχαν ένα όνομα κι ένα πρόσωπο, ένα μέλλον.Για όλους αυτοί ήταν πατέρες αδέρφια φίλοι και έφυγαν για πάντα.
Ο Ghassan 48 ετών δούλευε σε εργαστήρι για τούβλα είχε 3 παιδιά.Ο αδερφός του ο 43χρονος Moussa του οποίου το σώμα δεν εντοπίστηκε κατείχε ένα μπακάλικο.
Ο 48χρονος Jihad, ήταν οικοδόμος ο ανιψιός του  Shadi (του οποίου ο πατέρας είναι ένας από τους 3 μάρτυρες) ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού.
‘taef, 43 ετών ήταν ζαχαροπλάστης.
Ο Daoud, 31 ετών ήταν οδηγός ταξί.
Την Τρίτη 25 Απρίλη τα λείψανά τους επανέρχονται στην Μααλούλα για την ταφή που θα γίνει με όλες τις τιμές.SOS Chrétiens d’Orient 22.4.17

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.