Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ρόδος: Στις 8 Μαΐου η δίκη του Αλβανού που κατακρεούργησε τη 43χρονη Ρουμάνα φίλη του



Ο 54χρονος είχε μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα στην καρωτίδα, στα γεννητικά όργανα και στον μαστό
Ένα από τα αγριότερα εγκλήματα
πάθους που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή μας, θα αναβιώσει στις 8 Μαΐου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, με κατηγορούμενο 54χρονο Αλβανό, ο οποίος πριν από τρία χρόνια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ψωμιού έκοψε το νήμα της ζωής της 43χρονης Ρουμάνας φίλης του, χτυπώντας την στην καρωτίδα, στα γεννητικά όργανα και στο μαστό!

Ο αλλοδαπός δράστης, που αρχικά είχε δηλώσει πως όλα έγιναν επειδή θόλωσε όταν η άτυχη Ρουμάνα του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει, και στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι αθώος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για αυτές του τις πράξεις κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, πριν από δύο χρόνια (πρωτόδικο δικαστήριο) και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ (ισόβια για την ανθρωποκτονία, 3 χρόνια φυλάκιση για την οπλοχρησία και 10 μήνες και 1000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την οπλοφορία) χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 54χρονος δράστης, άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 8 Μαΐου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι άρχισαν να διερευνούν τα όσα τους κατέθεσε ο 54χρονος, αφού αυτός ήταν ο άνθρωπος που το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2014, τους ειδοποίησε και μετέβησαν στο σπίτι τους στο Πλατάνι στην Κω, όπου κείτονταν νεκρή η 43χρονη Ρουμάνα.

Όμως τόσο οι αντιφατικές απαντήσεις που έδινε ο αλλοδαπός στα ίδια ερωτήματα που του έθεταν οι αστυνομικοί, όσο και τα «ευρήματα» στον τόπο του εγκλήματος, επιβάρυναν την θέση του, αν και ο ίδιος αρνούνταν κατηγορηματικά ότι ήταν ο δράστης της στυγερής δολοφονίας.

Τα αίματα που βρέθηκαν ακόμη και επάνω στο μαχαίρι, μήκους λάμας 18 εκατοστών, στα χέρια του, στο μπατζάκι του παντελονιού του αλλά και μέσα από αυτό επάνω στο γόνατο του, ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον «ενοχοποιούσαν» και τα οποία ο 54χρονος δεν κατάφερε να εξηγήσει επαρκώς στους αστυνομικούς.

Σχεδόν μετά από μία μέρα ανακρίσεων και πιεστικών ερωτήσεων, ο αλλοδαπός «έσπασε» και παραδέχτηκε την πράξη του!

«Μου είπε ότι θα με εγκαταλείψει»

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ο δράστης, όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2014 στο σπίτι τους στο Πλατάνι.

Περίπου στις 2 παρά 25, ο 54χρονος επέστρεψε από την δουλειά. Μπήκε στο σπίτι όπου διέμενε με την 43χρονη Ρουμάνα φίλη του, στην οποία και είπε να ετοιμαστεί προκειμένου να την πάρει μαζί του για να της βρει δουλειά.

Τότε η αλλοδαπή φέρεται να αρνήθηκε και δήλωσε στον 54χρονο, ότι θα φύγει και θα επιστρέψει στην Λειβαδιά, εκεί όπου ζούσε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η κουβέντα αυτή αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεκινήσει ο καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, το οποίο κινούνταν σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Όταν η άτυχη κοπέλα έφθασε στο μπάνιο, ο 54χρονος είχε ήδη αρπάξει το μαχαίρι του ψωμιού από την κουζίνα και της επιτέθηκε καταφέρνοντας της μία πρώτη μαχαιριά στην αριστερή πλευρά του λαιμού της!

Το χτύπημα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμη η 43χρονη στο έδαφος και τότε ο αλλοδαπός φέρεται να συνέχισε τα χτυπήματα του, στην καρωτίδα τέσσερις φορές, και εν συνεχεία στα γεννητικά όργανα και στο μαστό!

«Όταν μου είπε ότι θα φύγει, τρελάθηκα! Δεν θυμάμαι παρά ελάχιστα από αυτά που έγιναν, ήμουν σε άθλια κατάσταση» φέρεται να δήλωσε απολογούμενος στους αστυνομικούς ο 54χρονος δράστης.

Όταν συνήλθε και είδε τα αίματα στα χέρια του, ήταν πλέον αργά για την 43χρονη. Έπλυνε πρόχειρα το μαχαίρι, το άφησε στην κουζίνα μαζί με τα υπόλοιπα και βγήκε στο μπαλκόνι όπου φώναξε στην γειτόνισσα που βρισκόταν εκεί «μου την σφάξανε».

Στην συνέχεια, περίπου στις 2 παρά 10 τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό.

«Κάποιος είχε μπει μέσα και την σκότωσε»

Αν και προανακριτικά ο 54χρονος δράστης φέρεται να αποδέχτηκε τη πράξη, ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου αρνήθηκε τα πάντα και ισχυρίστηκε ότι το «γατάκι» του όπως συνήθισε να αποκαλεί την άτυχη Ρουμάνα, την σκότωσε άλλος που είχε μπει στο σπίτι!

Πιο συγκεκριμένα, απολογούμενος τον Ιούνιο του 2015 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ο αλλοδαπός δράστης ξεκίνησε την αφήγηση του από την αρχή της γνωριμίας τους με την 43χρονη Ρουμάνα, αφού προηγουμένως δήλωσε πως, «ορκίζεται ψυχή και σώμα ότι είναι αθώος και θα πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

Ο αλλοδαπός αφού περιέγραψε τη πολυτάραχη σχέση τους, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν είχαν χωρίσει, κατέληξε στο τελευταίο διάστημα που είχαν επανασυνδεθεί πριν το τραγικό περιστατικό. «Ήταν αλλαγμένη, είχε μεγάλη θέληση να μείνει μαζί μου» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και συνέχισε με την περιγραφή της μοιραίας εκείνης ημέρας.

«Όταν έφυγα από το σπίτι την άφησα ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Έφυγα περίπου στις 12.30 με μία παρά 25 το μεσημέρι. Τα παντζούρια ήταν ανοικτά. Όταν πήγα στην δουλειά βρήκα το αφεντικό μου και τότε του είπα για την φίλη μου, για δουλειά. Την πήρα τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωσε. Πηγαίνω σπίτι και πρόσεξα ότι τα παντζούρια ήταν κλειστά. Άκουσα και το θόρυβο από το ακουστικό της καθώς περνούσα έξω από το διαμέρισμα. Ανέβηκα τις σκάλες και έβαλα το κλειδί στην πόρτα. Ήταν κλειδωμένη (ο ίδιος δεν την είχε κλειδώσει όταν έφυγε). Άνοιξα και τότε είδα σκουπίδια πίσω από την πόρτα και γυαλιά πατημένα. Κοιτάζω προς το δωμάτιο και δεν είδα κάτι, βλέπω προς το μπάνιο και τότε την είδα. Κάποιος είχε μπει μέσα και την σκότωσε»!

Ο 54χρονος συνέχισε λέγοντας πως ήταν σοκαρισμένος και τότε άνοιξε τα παντζούρια και είπε πως πρέπει να καλέσει την αστυνομία. Ο ίδιος τόνισε στο δικαστήριο, πως όλη αυτήν την ώρα το μόνο που σκεφτόταν ήταν «ποιος τόλμησε να μου το κάνει αυτό μέσα στο σπίτι μου» και περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρήκε την άτυχη Ρουμάνα. Όπως είπε βρισκόταν σε ύπτια θέση, γυμνή από τη μέση και κάτω, σε λίμνη μαύρου αίματος. Ο 54χρονος σε ερώτηση του δικαστηρίου για το πώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη, αφού εκείνος φεύγοντας δεν την είχε κλειδώσει, απάντησε πως σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι έλειπε ένα κλειδί από το σπίτι αυτό που πάντα ήταν πάνω στο τραπέζι.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στην προανακριτική απολογία του λέγοντας πως ήταν προϊόν πίεσης από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον εξέταζαν για αρκετές ώρες.

«Δεν είμαι εγώ δολοφόνος της φίλης μου, με ξέρετε δεν ζω στη μιζέρια ενός δολοφόνου» δήλωσε ότι τους είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αφού είχε κουραστεί είπε στο δικαστήριο πως τους ανέφερε χαρακτηριστικά: «θέλετε ψέματα, εντάξει εγώ τη σκότωσα, θύμωσα και τη σκότωσα»!

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι εννοεί όταν λέει ότι θύμωσε, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, ενώ ρωτήθηκε και γιατί δεν είπε τίποτα από όλα αυτά ακόμη και ενώπιον της ανακρίτριας όπου εκεί δεν είχε κάτι να φοβηθεί. Τότε ο 54χρονος απάντησε πως ο δικηγόρος του ήταν επιφυλακτικός για αυτό και δεν είπε κάτι.

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Άκρως περιγραφική και αναλυτική, στα γεγονότα που σημειώθηκαν το μεσημέρι της 14ης Απριλίου στο μικρό σπίτι στο Πλατάνι της Κω, όπου έμελε να αφήσει με τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο την τελευταία της πνοή η άτυχη 43χρονη Ρουμάνα, ήταν στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της έδρας κ. Κυριακή Κλιάμπα.

Η εισαγγελική λειτουργός βάση των στοιχείων που υπήρχαν στην δικογραφία και αυτών που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, είπε μεταξύ άλλων πως ο δράστης άνοιξε με το κλειδί του την πόρτα του σπιτιού – δεν την ξεκλείδωσε όπως ο ίδιος ανέφερε στην απολογία του- και βρήκε την Ρουμάνα να τον περιμένει. Κρατώντας τα σκουπίδια στο χέρι όπως ο ίδιος είπε ότι συνήθιζε να βγάζει έξω, την χτύπησε και την οδήγησε στο μπάνιο. Η κα. Εισαγγελέας πρόσθεσε πως τα μοιραία χτυπήματα τα επέφερε ο δράστης κρατώντας το θύμα από πίσω και με το μαχαίρι του ψωμιού, του επέφερε απανωτά πλήγματα στο λαιμό!

«Κυριολεκτικά την αποκεφάλισε αφού όπως προκύπτει και από την ιατροδικαστική, το κεφάλι κρατιόταν μόνο από την σπονδυλική στήλη» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας!

Η ίδια πρόσθεσε πως τα υπόλοιπα χτυπήματα με το μαχαίρι στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, ο δράστης της τα προκάλεσε μεταθάνατον, ενώ επεσήμανε πως σύμφωνα με κατάθεση του 54χρονου Αλβανού γνώριζε ότι η φορά της τομής στο αιδοίο ήταν από κάτω προς τα επάνω, λεπτομέρεια που μόνο αυτός που είχε προκαλέσει το τραύμα θα μπορούσε να γνωρίζει!.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κατέβαλλε όπως είπε ο κατηγορούμενος να καταρρίψει τα δεδομένα με διάφορους ισχυρισμούς, όμως οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Το έγκλημα αυτό δεν είναι απλά αποτρόπαιο, είναι τραγικό! Δεν δείχνει απάθεια και ψυχρότητα δείχνει βαρβαρότητα» κατέληξε η κα. Εισαγγελέας, ζητώντας την ενοχή του 54χρονου Αλβανού όπως κατηγορείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος, καθόλη την διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελέως προέβη αρκετές φορές σε μορφασμούς και χειρονομίες, γεγονός που επεσήμανε και η κ. Κλιάμπα, ενώ λίγο πριν την έκδοση της απόφασης έκανε παίρνοντας το λόγο μίλησε για αλαζονεία από πλευράς της εισαγγελέως, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου και των συνηγόρων υπεράσπισης του κ.κ. Δημήτρη Νικολάου Δρόσου και Χάρη Σύψα.

protothema.gr
Πηγή: www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.