Κυριακή 16 Απριλίου 2017

η Ελλάδα γεμίζει με ναρκωτικά από Αλβανία, οριστικοποιήθηκε η διεθνής επιχείρηση 'ALIAS' με την εξάρθρωση συμμορίας παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που κατέληγαν στην Ελληνική επικράτεια


Εγκληματική συμμορία γεμίζει την Ελλάδα με ναρκωτικά.
στις 11-4-17,  μια συμμορία διακίνησης ναρκωτικών που μεταφέρονται από την Αλβανία (από τη Νότια και Νοτιοανατολική Αλβανία) στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα του Εισαγγελέα για σοβαρά εγκλήματα.

Κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων της επιχείρησης συνελήφθησαν 22 άτομα και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, κοκκαϊνης και σπόροι Sativa.
Με βάση την πολύμηνη έρευνα, που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κρατική αστυνομία, αποδείχθηκε η ευθύνη των διακινητών που φέρεται να διακινούνται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και να μεταφέρουν διάφορα είδη σκληρών ναρκωτικών μέσα στην Ελληνική επικράτεια.
οι 6 πρώτοι από τους διακινητές συνελήφθησαν στις 11-4-2017 ημέρα της οριστικοποίησης της επιχείρησης.
η έρευνα έδειξε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κατασχεθείσας κάνναβης sativa, καλλιεργείται στο έδαφος του χωριού Ninsh, ή Fratar της διοικητικής μονάδας Fier.
στη συνέχεια οι λαθρέμποροι -μετά τη συνεργασία με το εργοστάσιο επεξεργασίας των ναρκωτικών- μεταφέρουν το εμπόρευμά τους προς πΓΔΜ και Ελλάδα, στις γραμμές Fier -Ελμπασάν-Πόγραδετς -πΓΔΜ και Fier -Ελμπασάν-Κορυτσά-Αθήνα/Ελλάδα.
 πηγή
http://balkanweb.com/site/mbushen-greqine-me-droge-shkaterrohet-banda-e-kokaines-dhe-heroines-22-te-arrestuar-emrat/
   Οριστικοποίηση της διεθνούς επιχείρησης κατά των ναρκωτικών, με την κωδική ονομασία «ALIAS».
 Η κρατική αστυνομία Policia e Shtetit, η δίωξη σοβαρών εγκλημάτων στα Τίρανα (Prokuroria e Krimeve të Rënda Tiranë, DEA)  η αστυνομία της πΓΔΜ  και η Ελληνική αστυνομία , χτύπησαν μια εγκληματική οργάνωση στον τομέα της παραγωγής και της διακίνησης ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων της επιχείρησης, 22 άτομα συνελήφθησαν.
Κατασχέθηκαν Cannabis sativa, ηρωίνη, κοκαΐνη και σπόροι κάνναβης Sativa.

 στις 11/04/2017, η Διεύθυνση Έρευνας και εμπορίου ναρκωτικών, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του συντονισμού για σοβαρά εγκλήματα, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας (nr.121) του 2016, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων Force, τις Τοπικές Υπηρεσίες αστυνομίας στα Τίρανα, Ελμπασάν, Φίερ και Κορυτσά, καθώς και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης ναρκωτικών, το κέντρο για την επιβολή Δικαίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης SELEC (καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος), η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και οι πΓΔΜ αρχές, έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία μια διεθνή έρευνα για το έγκλημα της διακίνησης ναρκωτικών, η οποία έχει αρχίσει τον Ιούνιο του 2016.

Ως αποτέλεσμα αυτής της έρευνας και χάρη στην άριστη συνεργασία με ελληνικές και πΓΔΜ αρχές με την υποστήριξη του SELEC στο Βουκουρέστι, της Ρουμανίας και της DEA (Οργανισμός για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών) στην Αθήνα / Ελλάδα, έχουν επιτευχθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα
συνελήφθησαν 22 άτομα
1.Jorgo D, 43 χρόνων συνελήφθη στα Τίρανα
2. Gazmend L, 45 χρόνων, συνελήφθη στις 11-4-17 στο Ελμπασάν,
3. Aurel T., 37 χρόνων, συνελήφθη στις 11-4-17 στο Πόγραδετς,
4. Isak A., 55 χρόνων, συνελήφθη στις 11-4-17 στο Ελμπασάν,
5. Jani (Ilir) M., 45 χρόνων, συνελήφθη στις 11-4-17 στο Ελμπασάν
6. Gëzim B., 43 χρόνων, συνελήφθη στις 11-4-17 στο Ελμπασάν
7. Arben P. 45 χρόνων στο Πόγραδετς, Κορυτσά
8. Malti (Ermal) K.  29 χρόνων στο Πόγραδετς, Κορυτσά
9. Arben A., 46 χρόνων που γεννήθηκε και κατοικεί στη Fier Ερσέκα
10. Mehmet S., 64 χρόνων
11. Leo T., 34 χρόνων
12. Eglantin T., 36 χρόνων
13. Ardit T., 21 χρόνων
14. Dorian T., 35χρόνων
15. Miklovan K., 32 χρόνων
16. Artan S., 36 χρόνων
17. Meto S., 39 χρόνων
18. Ledjo Nikollaq L., 25 ετών, στην Αλβανία.
19. Vasil T., 43 ετών, στην Αλβανία.
20. Sokol F., 27 ετών, στην Αλβανία.
21. Nori B. 34 ετών, στην Αλβανία..
22. Dimitrios Pap., στην Ελλάδα. 

Οι ποσότητες των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
• 244 kg της Cannabis sativa 818 gr
• 425 σπόροι κάνναβης
• 1 κιλό 30 gr ηρωίνης
• 247,3 γραμμάρια κοκαΐνης

 αντικείμενα που κατασχέθηκαν
• 3140 ευρώ
• 25.000 leke
• Τρία οχήματα
• 10 κινητά τηλέφωνα.

οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπόριο ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής ομάδας, παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια ναρκωτικών κ.ά.εγκλήματα που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα της Δημοκρατίας της Αλβανίας.
Οι πράξεις για τη σύλληψη των προαναφερθέντων ατόμων και την κατάσχεση των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές,  στις πόλεις της Fier, Ελμπασάν, Πόγραδετς, Κορυτσά και την Αθήνα.οι παραπάνω είχαν στήσει μια καλά οργανωμένη εγκληματική ομάδα που έκανε εγγυημένα ασφαλή μεταφορά ναρκωτικών μέχρι τον τελικό τους προορισμό, στην αγορά που θα τα πουλούσαν.

πηγή 11--4-17

https://www.asp.gov.al/index.php/17-shqip/lajmet-e-fundit/11128-finalizohet-operacioni-nderkombetar-antidroge-i-koduar-alias











http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/04/alias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.