Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μέλη συμμορίας σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στο Ρόδερχαμ της Αγγλίας, φώναζαν «Allahu Akbar» στην τρίτη δίκη, που τους επιβλήθηκαν ποινές άνω των 280 ετών


 Κατηγορούμενοι, μέλη της συμμορίας σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων του Rotherham, φώναζαν «Allahu Akbar» στο δικαστήριο, όπου τους επιβλήθηκαν ποινές έως και 80 χρόνων φυλάκισης, για βιασμό κοριτσιών.



Μεταξύ αυτών των νεαρών κοριτσιών μια 12χρονη που έμεινε έγκυος, ενώ την χειρίζονταν με αλκοόλ και ναρκωτικά.
Σε 6 μέλη επιβλήθηκαν ποινές από 10-20 χρόνια και συνολικά πάνω από 80 χρόνια  από έναν δικαστή, ο οποίος άκουσε λεπτομέρειες για το πώς δύο νεαρά κορίτσια είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά στην πόλη South Yorkshire μεταξύ των ετών 1999 και 2001.

Δικαστής Sarah Wright περιέγραψε πώς ένα από τα κορίτσια, το πότισαν με αλκοόλ και ναρκωτικά και το βίασε ένας αριθμός ανδρών από την ηλικία των 11 ετών.
Το θύμα, σε μια δήλωση που ανέγνωσε στο δικαστήριο, είπε: "Υπάρχει σατανάς και πραγματικά σατανικοί άνθρωποι στον κόσμο. Νιώθω ότι το παιδί μου ήταν το προϊόν του απόλυτου κακού"

Η καταδίκη σηματοδοτεί το τέλος μιας σειράς από 3 μεγάλες δίκες μετά από έκθεση σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στο Rotherham, που αποκάλυψε  ότι περισσότερα από 1.400 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην πόλη Rotherham της Αγγλίας μεταξύ του 1997 και του 2013,  
σε περίοδο 16 ετών, πάνω από 1400 παιδιά απήχθησαν, διακινήθηκαν και βιάστηκαν

δύο από τους κατηγορούμενους φώναξαν «Allahu Akbar» όταν οδηγήθηκαν έξω από το δικαστήριο
η συμμορία κακοποίησε δύο νερά κορίτσια μεταξύ των ετών 1999 και 2001, η μια 12χρονη που έμεινε έγκυος, ενώ την χειρίζονταν με αλκοόλ και ναρκωτικά.

18 άτομα φυλακίστηκαν με ποινές συνολικού ύψους άνω των 280 ετών.

οι Αδελφοί Basharat Dad, 32 χρόνων, Nasar Dad, 36 χρόνων, και Tayab Dad, 34 χρόνων, φυλακίστηκαν για σεξουαλική κακοποίηση δυο νεαρών κοριτσιών στο Rotherham μεταξύ των ετών 1999 και 2001
ο Tayab Dad, 34 χρόνων φυλακίστηκε για 10 χρόνια και ο Amjad Ali  για 11 χρόνια

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Sageer Hussain ήταν το τελευταίο από τα τέσσερα αδέλφια που φυλακίστηκε για «ταπεινωτικά και βίαια» σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος των κοριτσιών.

 Οι Hussains ήταν οι πιο διαβόητοι  δράστες τρομερής κακοποίησης εφήβων στο Rotherham.
Υπήρχε συναισθηματική ένταση και χαοτικές σκηνές στο Sheffield Crown Court όταν δύο από τους τελευταίους κατηγορουμένους φώναξαν «Allahu Akbar» καθώς οδηγούνταν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Καθώς οι υποστηρικτές τους άρχισαν να φωνάζουν κάτω στο δικαστήριο, ένα από τα θύματα φώναξε "αποδόθηκε δικαιοσύνη" καθώς η αστυνομία κινήθηκε προς το θεωρείο.

Οι αδελφοί Basharat Dad, 32 χρόνων, Nasar Dad, 36χρόνων,  από το Rotherham, και Tayab Dad, 34 χρόνων από Tinsley, Sheffield, φυλακίστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων,  μαζί με Matloob Hussain, 41 χρόνων, Mohammed Sadiq, 40 χρόνων, επίσης από Rotherham, και Amjad Ali ,από το  Worksop, του Nottinghamshire..
Basharat Dad φυλακίστηκε για 20 χρόνια, Nasar Dad για  14 χρόνια και έξι μήνες, στον Tayab Dad επιβλήθηκε ποινή 10 χρόνια, στον Hussain  δόθηκαν 13 χρόνια, στον Sadiq 13 χρόνια και στον Ali δόθηκαν 11 χρόνια.

Η εγκυμοσύνη της κοπέλας έγινε πρωτοσέλιδο το 2001, όταν ήταν μια από τις νεότερες ποτέ μητέρες της Βρετανίας.
Παρά το γεγονός ότι συνελήφθησαν πέντε άνδρες, δεν υπήρχαν διώξεις κατά το χρόνο που το θύμα είπε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να πει ποια από τα άτομα που είχε μαζί του σεξουαλική επαφή,  ήταν ο πατέρας,
η δικαστίνα Wright είπε στο δικαστήριο  ότι δεν είχε «κανένα δισταγμό», θεωρώντας ότι η κοπέλα δεν μπορούσε να θυμηθεί, γιατί ήταν σε μεγάλο βαθμό υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.
απέτισε φόρο τιμής στη γυναίκα, που καθόταν ακριβώς λίγο πιο μακριά από αυτήν στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίο, η δικαστίνα είπε: "αυτοί οι άνδρες φυλακίστηκαν, για ότι συνέβη σε αυτήν, για την παιδική ηλικία και την εφηβεία, που της έκλεψαν"

Στη δήλωση επιπτώσεων που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η γυναίκα είπε: «Ήμουν φυλακισμένη σε έναν κόσμο  φόβου, βιασμού και τρομακτικής κακοποίησης. Έχασα την παιδική ηλικία μου, στα χέρια αυτών των ανθρώπων.»

Είπε: «Κανείς δεν ήθελε να καταλάβει. Ένιωθα χαμένη, απομονωμένη, παγιδευμένη, ντροπιασμένη και εντελώς άχρηστη.
ήμουν εντελώς κτήμα αυτών των βρώμικων γέρων που έκαναν μαζί μου ότι ήθελαν και όποτε το ήθελαν

Η καταδίκη σηματοδοτεί το τέλος μιας σειράς από 3 μεγάλες δίκες μετά την έκθεση Jay Report on child sexual exploitation (CSE) στο Rotherham, στο South Yorkshire.  Η έκθεση της καθηγήτριας Alexis Jay's  το 2014, προκάλεσε ένα κύμα σοκ όταν περιέγραψε πώς περισσότερα από 1.400 παιδιά είχαν απαχθεί, διακινήθηκαν και βιάστηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 16 ετών.

Οι τρεις μελέτες - κυρίως γύρω από δύο οικογένειες και τους συνεργάτες τους - είχαν ως αποτέλεσμα 18 άτομα να φυλακιστούν για ποινές συνολικού ύψους άνω των 280 ετών.


Η έρευνα που οδήγησε στις σημερινές προτάσεις, που ονομάζεται Operation Thunder, είναι η τελευταία  στο CSE,  στο Rotherham που πραγματοποιείται  από την αστυνομία.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) έχει αναλάβει όλες τις ιστορικές έρευνες στο Rotherham   CSE investigations  με μια ομάδα περισσότερων από 100 ατόμων που εργάζονται για πάνω από μια ντουζίνα έρευνες.
Πέρυσι, η NCA είπε ότι είχε αναλάβει να εργαστεί με 133 θύματα και τους επιζώντες, αλλά οι ερευνητές ήταν πεπεισμένοι ότι η καθηγήτρια  Alexis Jay  είχε δίκιο, όταν είπε στην έκθεσή της ότι το σύνολο ήταν περίπου 1.400.

Μιλώντας έξω από δικαστήριο την Πέμπτη, ο Martin Tate, Chief  Inspector  από το South Yorkshire Αστυνομία, είπε στην Αστυνομία,: «Αυτή είναι η τρίτη σημαντική μας δίκη για τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στο Rotherham και με τις μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν σε αυτά τα άτομα σήμερα, έχουμε τώρα βάλει 18 εγκληματίες πίσω από τα κάγκελα για πάνω από 280 χρόνια.

18 άτομα που φυλακίστηκαν για ποινές συνολικού ύψους άνω των 280 ετώνΤον Φεβρουάριο του περασμένου έτους τα αδέλφια Arshid, 40χρόνων, Bannaras, 36, και Basharat Hussain, 39 χρόνων, καταδικάστηκαν στο δικαστήριο Sheffield Crown Court όταν από μια σειρά από γυναίκες - οι περισσότερες τώρα στα 30 τους - είπαν σε μια κριτική επιτροπή πως είχαν σεξουαλικά, σωματικά και συναισθηματικά κακοποιηθεί στο Rotherham όταν ήταν στην αρχή της εφηβείας τους.

Οι Hussains κρίθηκαν ένοχοι για μια σειρά από αδικήματα, μαζί με τον θείο τους, Qurban Ali, 53χρόνων, και δύο γυναίκες - την Karen MacGregor, 59 χρόνων, και την Shelley Davis, 40 χρόνων

Και εννέα μήνες αργότερα, το Νοέμβριο, το τελευταίο από τα τέσσερα αδέλφια Sageer Hussain,  επίσης φυλακίστηκε για «ταπεινωτικά και βίαια» σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος έφηβων κοριτσιών.
Τα τέσσερα αδέλφια ήταν οι πιο διαβόητες δράστες τρομερής κακοποίησης εφήβων στην πόλη South Yorkshire.
ο Sageer Hussain ήταν ένας από τους 8 άνδρες μιας συμμορίας που καταδικάστηκαν σε συνολικά 96 χρόνια στη φυλακή, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι έπαιξε ένα «σημαντικό ρόλο» παρασύροντας με δήθεν φιλία τα νεαρά κορίτσια, που κολακεύονταν γιατί αυτός και οι φίλοι του, περνούσαν το χρόνο τους μαζί τους.

Στη συνέχεια γίνονταν αντικείμενα εκμετάλλευσης  από τον Sageer, τους φίλους και τους συνεργάτες του, επτά από τους οποίους καταδικάστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.
ο Mohammed Whied, 32 χρόνων, φυλακίστηκε για πέντε χρόνια, αφού βρέθηκε ένοχος για  αυτουργία και συνέργεια σε βιασμό.
ο Ishtiaq Khaliq, 33 χρόνων, καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκισης μετά την καταδίκη του για ένα βιασμό και τρεις (άσεμνες) σεξουαλικές επιθέσεις.
ο Waleed Ali 34 χρόνων, φυλακίστηκε για 13 χρόνια, αφού βρέθηκε ένοχος ενός βιασμού και μιας σεξουαλικής επίθεσης.
ο Asif Ali , 30χρόνων, δόθηκε μια περίοδος 12 ετών μετά την καταδίκη ενός βιασμού.
ο Masoued Malik, 32χρόνων, φυλακίστηκε για 15 χρόνια, αφού βρέθηκε ένοχος για ένα βιασμό,
ο Basharat Hussain, 40 χρόνων, καταδικάστηκε για μια σεξουαλική επίθεση.
Η έρευνα που οδήγησε στη σημερινή πρόταση ονομάζεται Asif Operation Thunder, είναι η τελευταία για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Rotherham και πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία.
Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) έχει αναλάβει όλες τις ιστορικές έρευνες  Rotherham CSE investigations με μια ομάδα περισσότερων από 100 που εργάζονται για πολλές έρευνες.
Πέρυσι, η (NCA) είπε ότι είχε εμπλακεί με 133 θύματα και τους επιζώντες, αλλά οι ερευνητές ήταν πεπεισμένοι ότι η καθηγήτρια  Jay είχε δίκιο όταν είπε στην έκθεσή της ότι το σύνολο ήταν περίπου 1.400. Το πρακτορείο ανέφερε ότι έψαχνε σε εκατοντάδες πιθανούς υπόπτους.

 ο Mark Langan από την Εισαγγελική Υπηρεσία "Crown Prosecution Service" είπε: "Αυτοί οι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για σειρά από άθλια σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος δύο νεαρών κοριτσιών."
«Τα κορίτσια γινόταν στόχος για αυτούς τους άνδρες, επειδή ήταν αφελή και ευάλωτα,
έδιναν  στις έφηβες αλκοόλ και κάνναβη και με εκφοβισμό, τις ανάγκαζαν να εκτελέσουν σεξουαλικές πράξεις.
«Σε μια περίπτωση ένα από τα νεαρά κορίτσια ήταν κλειδωμένο μόνο του σε ένα διαμέρισμα, για ώρες χωρίς φαγητό, νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα.
«Αυτά τα νεαρά κορίτσια υποβλήθηκαν στην πιο αποτρόπαια κακοποίηση στα χέρια αυτών των ανθρώπων.»

πηγή 2-2-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4184966/Child-sex-gang-members-shout-Allahu-Akbar-court.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.