Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ! ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΙΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ» ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ! ΠΩΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!

Νέα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν το παρασκήνιο της «ιερής μπίζνας» με τα τάματα της Παναγίας της Τήνου που μετατρέπονται σε ράβδους χρυσού στην Τουρκία έρχονται στη δημοσιότητα.
Στους διαλόγους που αποκαλύπτονται, καταγράφεται το οργιώδες παρασκήνιο που έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2015 όταν οι Τελωνειακοί δέσμευσαν τις «ιερές» πλάκες χρυσού που επέστρεφαν από την Τουρκία.
Αιτία; Η σωρεία παρατυπιών από μέρους της εταιρείας.
Σημειώνεται, ότι τότε η είδηση ότι πλάκες χρυσού ανήκουν στο Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο. Στην απάντηση του, το Ίδρυμα ανέφερε ότι απλά έλειπαν κάποια πιστοποιητικά και ότι ο χρυσός αποδεσμεύθηκε με δυο ημέρες καθυστέρηση.
Οι διάλογοι όμως μεταξύ των μελών της εταιρείας είναι αποκαλυπτικοί για τις «πιέσεις» που φέρονται να ασκήθηκαν σε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για να αποδεσμευθεί ο χρυσός. Πιέσεις κυρίως προς την διευθύντρια του Τελωνείου Κρήτης η οποία αρνούνταν να συναινέσει στην αποδέσμευση του χρυσού.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ! ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΙΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ» ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ! ΠΩΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ! - Εικόνα0
Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, είχε εκνευριστεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, με την καθυστέρηση της υπόθεσης
Ο κλητήρας έδινε «μίζες»!
Στις συνομιλίες φαίνεται πως καθ΄ υπόδειξη του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης Π.Μ., ένας «κλητήρας» έδωσε μίζα 5.000 ευρώ σε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ προκειμένου να ξεμπλοκάρει η υπόθεση. Μάλιστα σε συνομιλίες του ο Π.Μ. ισχυρίζεται ότι έχει δωροδοκήσει το συγκεκριμένο στέλεχος τρεις φορές στο παρελθόν!
Το πρόσωπο που φέρεται να παίρνει την μίζα είναι ο κ. Θ. Από την εισαγγελική έρευνα προφανώς θα προκύψει εάν είναι υπαρκτό πρόσωπο ή αποτελεί «δημιούργημα» του Π.Μ. προκειμένου να εισπράξει λεφτά από τους ίδιους του τους «συνεργάτες».
Το μπλόκο στο Τελωνείο
8 Σεπτεμβρίου 2015. Η επιχείρηση χρυσός σκοντάφτει όταν οι Τελωνειακές Αρχές του Ελευθέριος Βενιζέλος δεσμεύουν το εμπόρευμα γιατί διαπιστώνουν σωρεία παρατυπιών από την εταιρεία με την οποία συνεβλήθη το Ίδρυμα της Τήνου. Για την ακρίβεια, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη άδεια για τέτοιου είδους εξαγωγές και εισαγωγές.
Τα μέλη της εταιρίας μιλούν για το «μπλέξιμο» στο τελωνείο
Διαβάστε τους διαλόγους μεταξύ του μέλους της επιχείρησης και του εκτελωνιστή που επιβεβαιώνει το μπλόκο του χρυσού στο έγγραφο 1:
Η επικεφαλής του τελωνείου Κρήτης, όταν διαπιστώνει την παρατυπία και καλείται να παράσχει την απαραίτητη άδεια για να ξεμπλοκάρει το εμπόρευμα λέει «όχι» καθώς διαπιστώνει ότι από το φάκελο λείπουν πολλά έγγραφα. Το αποτέλεσμα είναι να δεχθεί απίστευτες πιέσεις.
Στο διάλογο που ακολουθεί με μέλος της εταιρείας η τελωνειακός αποκαλύπτει ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ο χρυσός έμπαινε στην χώρα χωρίς την απαραίτητη άδεια από μέρους της εταιρείας.
Διαβάστε τον διάλογο στο έγγραφο 2:
Όπως καταγράφεται στις συνομιλίες, το μέλος της εταιρείας μιλά με την τελωνειακό και στην προσπάθειά του να την μεταπείσει ώστε να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία, κάνει επίκληση στο… συναίσθημα καθώς της εξομολογείται πως θα υπάρξει απώλεια χιλιάδων ευρώ αν δεν παρακαμφθεί άμεσα το εμπόδιο που προέκυψε.
Όμως εκείνη παραμένει ανένδοτη παρά τις αλλεπάλληλες προτροπές αφού δε θέλει να διακινδυνέψει να χάσει τη θέση της. Σε άλλο διάλογο, δυο μέλη της οργάνωσης, λένε ότι για να την μεταπείσουν θα την πάρει τηλέφωνο και ένας υποδιευθυντής ο οποίος «θα πάρει και αυτός το πεντακοσαρικάκι του…»!
Οι πιέσεις που ασκούνται
Καθώς οι μέρες περνούν, ο «πρόεδρος» όπως τον αποκαλούν, Π. Μ. θέλει να «καθαρίσει» την κατάσταση, πάλι μέσω του κύκλου γνωριμιών που έχει καταφέρει να δημιουργήσει.
Αυτή τη φορά, εκμεταλλεύεται τις επαφές που εμφανίζεται να έχει στο υπουργείο Οικονομικών με υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία φέρονται να άσκησαν και εκείνα με τη σειρά τους αφόρητη πίεση στην διευθύντρια του Τελωνείου ώστε να αποδεσμεύσει το χρυσό.
Στην συνέχεια τα πράγματα «αγριεύουν». Στις συνομιλίες γίνεται λόγος για τηλέφωνα που πέφτουν «από πολύ ψηλά» με την τελωνειακό να σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.
Η ενόχληση του Δωρόθεου και οι 5.000€ μίζα σε στέλεχος του ΥΠΟΙΚ
Τα μέλη της εταιρείας, μερικά τα οποία ελέγχονται από τις Αρχές για σωρεία έκνομων πράξεων, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν λύση.
Η λύση δεν είναι άλλη από ένα «δώρο» 5.000 ευρώ που αποφασίζουν να κάνουν σε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να επισπεύσουν τη διαδικασία αποδέσμευσης του χρυσού.
Την ίδια ώρα όμως, η εμπλοκή, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Π.Μ, έχει προκαλέσει την οργή του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου ο οποίος άρχισε να βρίζει για την καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί.
Την επόμενη μέρα ο συνεργάτης του φερόμενου ως εγκέφαλου, τον ενημερώνει ότι μίλησε με τον «Άγιο» (δλδ τον Δωρόθεο), που του είπε επί λέξει «πως αν δε λήξει αυτή η κωμωδία δε θέλει να ξανακούσει για εκείνους, και καμία άλλη δουλειά».
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 αφού πραγματοποιούνται κλήσεις μέσω τηλεφώνων και ανταλλάσσονται μηνύματα σχετικά με τις λεπτομέρειες της παράνομης συναλλαγής με τη μίζα στον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ, τα μέλη της σπείρας μιλούν στο τηλέφωνο για την αποδέσμευση του χρυσού από το τελωνείο όπως φαίνεται στο έγγραφο 3:
Η συναλλαγή σύμφωνα με όσα καταμαρτυρούν οι συνομιλίες έγινε ως εξής:
«Κλητήρας» της οργάνωσης πήρε 5.000 ευρώ στο χέρι από μέλος της εταιρείας. Στην συνέχεια πήγε στο προκαθορισμένο ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας όπου και φέρεται να συνάντησε τον εν λόγω υπάλληλο.
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης δε διστάζει να κομπορρημονεί πάντως στους συνομιλητές του ότι τον κ. Διευθυντή τον έχει λαδώσει άλλες τρεις φορές!
Ο Π.Μ. αναφέρει στη συνέχεια της συνομιλίας του πως υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μίλησε με το Μητροπολίτη Δωρόθεο για τη συνέχεια που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και αυτό παρουσιάζεται στο έγγραφο 4:
Τι λέει το ΥΠΟΙΚ
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη με τον χρυσό της εκκλησίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως το «μπλόκο» στο Τελωνείο έγινε επειδή διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία με την οποία είχε συμβληθεί το Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου δεν είχε την απαραίτητη άδεια.
Ως εκ τούτου, όπως εξηγεί, δεσμεύθηκαν οι πλάκες χρυσού. Μάλιστα επιβεβαιώνει ότι ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, επικοινώνησε μαζί τους παρακαλώντας για την αποδέσμευση των πλακών. Η αποδέσμευση έγινε τελικά με την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ έως ότου προσκομιστεί η άδεια. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Τελωνείου στη συγκεκριμένη εταιρεία διαπιστώθηκε ότι και στο παρελθόν είχε εισάγει χρυσό χωρίς άδεια κάτι που πιστοποιείται και από τους διαλόγους.
Η ανώτερη «πηγή» του ΥΠΟΙΚ δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη του φερόμενου ως διευθυντικού στελέχους που εμφανίζεται να παίρνει χρήματα από τα μέλη της οργάνωσης.
Επισημαίνει ότι εκ των υστέρων η εταιρεία απέκτησε άδεια, ωστόσο της επιβλήθηκαν αναδρομικά πρόστιμα τα οποία καλείται πλέον να πληρώσει.

ereportaz.gr
Scoops.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.