Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ούτε μειονότητα, ούτε εταίροι… ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ είστε κ.Ακιντζί… Ας το καταλάβουν επιτέλους οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΙΝΤΕΟ


Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεστε. Αρκετά πια με τις αβρότητες. Ας βρεθεί κάποιος να βάλει επιτέλους στη θέση του το τσιράκι της Άγκυρας. Ως πότε θα συναινούν όλοι στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την τουρκοποίησή της; ΑΝΤΡΕΣ να ορθώσουν ανάστημα θέλει η Κύπρος, όχι προσκυνημένους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Νέο ρεσιτάλ θράσους από τον κατοχικό ηγέτη

Για «ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς», έκανε λόγο ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνοντας πως η ελληνοκυπριακή κοινότητα πρέπει να να δει την τουρκοκυπριακή «ως ισότιμη και ως εταίρο της» και όχι ως μειονότητα.
Μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως εάν υπάρχει η θέληση είναι δυνατόν να υπάρξει ένα πλαίσιο λύσης σε δυο μήνες.
Πρόσθεσε πως τόσο οι Ε/κ όσο και οι Τ/κ μπορούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον σε κλίμα ειρήνης, εφόσον η μια πλευρά σέβεται τα δικαιώματα της άλλης.

Αναφέρθηκε στη σημασία της ισότητας, της ελευθερίας και της ασφάλειας και είπε πως δεν μπορεί να γίνονται συζητήσεις για ομοσπονδία στη λογική της πλειοψηφίας-μειοψηφίας, και πως οι συζητήσεις που γίνονται αφορούν μια οντότητα με δυο πολιτικά ισότιμες πλευρές.
Είπε πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για ακόμη πενήντα χρόνια και πρόσθεσε πως «είτε θα συμφωνήσουμε και μετά η `τδβκ` θα καταστεί μέρος ενός ομόσπονδου συνεταιριστικού κράτους, ή εάν δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αυτό η `τδβκ` θα συνεχίσει στο δικό της δρόμο». Ανέφερε πως επιθυμία της τ/κ πλευράς είναι να επιτευχθεί το πρώτο.

Ρίχνει άγκυρα στην ΑΟΖ το «Μπαρμπαρός»

 Κλιμακώνει την προκλητικότητά της η Τουρκία


Και παρόλα αυτά, ο Αναστασιάδης συνεχίζει να συναντιέται μαζί του και να κάνει και τον… νταή (στα λόγια)
Ολοκληρώθηκε μετά από 2,5 ώρες (και με καθυστέρηση στην έναρξη λόγω ατυχήματος της γυναίκας του Ακιντζί) η πρώτη από τις τέσσερις συναντήσεις που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.
«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και από την άλλη να έχουμε τέτοιου είδους προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, όπως η κάθοδος του Barbaros στα νερά της Κύπρου και οι στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ».
Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που έστειλε ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο από την πρώτη -από τις τέσσερις προγραμματισμένες- συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, μετά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το ποια ήταν η αντίδραση του Μουσταφά Ακιντζί όταν το θέμα των τουρκικών προκλήσεων ετέθη στο τραπέζι.
«Το κλίμα ήταν καλό. Έχουμε ενημερωθεί από τους διαπραγματευτές για τις εργασίες μέχρι σήμερα οι οποίες θα συνεχίσουν και αύριο. Βεβαίως δεν αρκεί μόνο το κλίμα, η ουσία είναι να υπάρχουν αποτελέσματα. Παραμένουν διαφορές και συνεπώς δεν θέλω να δημιουργώ εικόνες, οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία. Θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούμε τις ανησυχίες όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή κοινότητα», δήλωσε.

 hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.