Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Δολοφονίες, ληστείες αλλά η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα Η σκληρή πραγματικότητα αδιάψευστος μάρτυρας ΦΩΤΟΣ ΒΙΝΤΕΟ

Δολοφονίες, ληστείες αλλά η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα

Το κοινό έγκλημα δεν έχει αυξηθεί, έπρεπε να φτιάξουμε το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Λίγες ώρες νωρίτερα δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν με διαφορά λίγων ωρών νεκροί στο κέντρο της Αθήνας

Μια διαφορετική εικόνα από αυτή που αποτυπώνεται στην καθημερινότητα επιχειρήσει να περιγράψει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος λίγες ώρες μετά τη διπλή δολοφονία ηλικιωμένων στο κέντρο της Αθήνας και λίγα 24ωρα μετά τα όσα συνέβησαν στο Παλαιό Φάληρο από ληστές που είχαν αποφυλακιστεί χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το έγκλημα δεν έχει αυξηθεί όπως δείχνουν κατά τον ίδιο τα στοιχεία της ΕΛΑΣ υποστηρίζοντας ότι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών ψηφίζονται από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Υπερασπιζόμενος τη διάταξη χάρη στην οποία έχουν βγει εκτός φυλακών 3.000 κακοποιοί ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η κατάσταση στις φυλακές πριν το νόμο Παρασκευόπουλου είχε οδηγήσει σε καταδίκες και ήμασταν υποχρεωμένοι ως κυβέρνηση να πάρουμε πρωτοβουλίες».

 Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης με διαφορά λίγων ωρών εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στα διαμερίσματά τους δύο ηλικιωμένοι άνδρες. Ο πρώτος, ηλικίας 75 ετών, βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και τα κίνητρα των δολοφόνων του, όπως και η ταυτότητά τους, παραμένουν άγνωστα. Ο δεύτερος, ένας γιατρός ηλικίας 70 ετών φαίνεται ότι άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του, οι οποίοι τον χτύπησαν, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, προσποιούμενοι τους ασθενείς, αλλά ο πραγματικός τους στόχος, ήταν να τον ληστέψουν.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, οι οποίοι εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙΑΣ να επιχειρούν να διαφύγουν.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάτοικος μετά τις εκκλήσεις για βοήθεια που άκουσε από τον ηλικιωμένο άνδρα ειδοποίησε την αστυνομία. Άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στην οδό Μάρνη 25 και ανέβηκαν στον έκτο όροφο όπου  βρίσκεται  το διαμέρισμα και το ιατρείο του συνταξιούχου ανδρολόγου. Οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στον ένοικο της πολυκατοικίας που τους τηλεφώνησε. Οι δράστες που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο διαμέρισμα του γιατρού άκουσαν τους αστυνομικούς και προσπάθησαν να ξεφύγουν από τα σκαλιά. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τους αντελήφθησαν και τους καταδίωξαν. Τους πρόλαβαν δυο ορόφους πιο κάτω και μεταξύ αστυνομικών και δραστών ακολούθησε μάχη. Ένας από τους δυο φερόμενους δολοφόνους  απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι, ωστόσο οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάφερνα να  ακινητοποιήσουν τόσο τον ίδιο όσο και το συνεργό του. Ο άτυχος γιατρός είχε δεθεί χειροπόδαρα από τους δύο άνδρες  ενώ με ένα κασκόλ τον είχαν φιμώσει στο στόμα. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 70χρονο γιατρό. Τελικά όμως  δεν τα κατάφεραν με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τον παραλαμβάνουν νεκρό. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών προσανατολίζονται προς τη ληστεία καθώς οι χώροι του διαμερίσματος ήταν ακατάστατοι, ενώ φέρεται ότι το θύμα άνοιξε το ίδιο την πόρτα στους δύο συλληφθέντες,  καθώς δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης.




Λίγη ώρα νωρίτερα, ένας 75χρονος είχε βρεθεί δολοφονημένος πιθανόν από μαχαίρι στο διαμέρισμά του στην οδό Αλκαμένους στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.

Το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, σε ύπτια θέση στο πάτωμα του υπνοδωματίου του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ηλικιωμένος που έμενε μόνος του στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας είχε  να εμφανιστεί αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα κάποιοι φίλοι του να τον αναζητήσουν. Μάλιστα ένας ανιψιός του, τον αναζήτησε ακόμα και στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα οι γείτονες του που είχαν να τον συναντήσουν πάνω από μια εβδομάδα είδαν κάτω από την πόρτα του διαμερίσματος του να συσσωρεύονται χαρτιά με λογαριασμούς. Έτσι ειδοποίησαν την αστυνομία προκειμένου να μπουν στο διαμέρισμα.



Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι άνδρες  της ΕΛΑΣ που έσπευσαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης τόσο στη πόρτα, όσο και στα παράθυρα με αποτέλεσμα το πιο πιθανό σενάριο να θέλει τον άτυχο άνδρα να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στον δολοφόνο του. Την ίδια  ώρα οι οι γείτονες του ηλικιωμένου άνδρα που μένουν στην ίδια πολυκατοικία ανέφεραν ότι δεν άκουσαν κάποια φασαρία από το διαμέρισμα του θύματος, που να δηλώνει τσακωμό του θανόντος με κάποιο άλλο άτομο.

Οι αστυνομικοί πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στο φιλικό κύκλο του δολοφονημένου άνδρα.









protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.