Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΚΡΕΣΕΝΤΟ αλβανικού παραληρήματος: «Η Ήπειρος μας ανήκει!» Γυρίστηκε προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ στην Πρέβεζα Βίντεο


Νέο παραλήρημα προπαγάνδας από την Αλβανία! Δημοσιογράφος γύρισε ντοκιμαντέρ στην Πρέβεζα για να αποδείξει ότι τα εδάφη της Ηπείρου ανήκουν στους Τσάμηδες,
διαστρεβλώνοντας, φυσικά, για άλλη μια φορά, την ιστορία του τόπου.
Σε 35 λεπτά ωμής προπαγάνδας και ανακρίβειας, διαστρέβλωσης της ιστορίας και παιχνίδια πάνω σε νεκρούς που πολέμησαν γι' αυτά τα εδάφη, ένα από τα μεγαλύτερα αλβανικά τηλεοπτικά δίκτυα γύρισε το ντοκιμαντέρ που θα δείτε στο βίντεο στην Πρέβεζα. Στόχος του δημοσιογράφου, Μαρίν Μεμά, που θεωρείται "persona non grata" στη χώρα μας, είναι να εμφανίσει στους Αλβανούς ότι η Ήπειρος ανήκει στην Αλβανία, κάνοντας λόγο για εθνοκάθαρση από Έλληνες στην Τσαμουριά.
Στο  ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε εχθές, Κυριακή, στη γειτονική χώρα, με τηλεθέαση κοντά στο 70%, προβάλλονται, φυσικά, χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας, της Τσαμουριάς και ανθελληνικά πρωτοσέλιδα, όπως αυτό που θα δείτε στο βίντεο, που γράφει: «Η φασιστική Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, παρουσιάζονται ακόμη και ψευδή στοιχεία, όπως το ότι μόλις το 12% του πληθυσμού της Πρέβεζας είναι Έλληνες.
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η διάσταση που δίνει ο διεθνολόγος Κ. Φίλης. Μιλάει για συνεργασία μίσους εναντίον της Ελλάδας από Αλβανία και Τουρκία.
Ο Αλβανός δημοσιογράφος, αν και από το 2012 θεωρείται  "Persona non grata" στη χώρα μας, κατάφερε να περάσει τα σύνορα και να  κάνει τα γυρίσματα στην Πρέβεζα. Μάλιστα, με ανάρτηση του στο facebook, πανηγυρίζει :
"Ποιος είπε ότι η αλήθεια μπορεί να κρυφτεί με NON GRATA;"

Το 35λεπτο εθνικιστικό ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στα χωριά Παραμυθιά, Φιλιάτες και Πάργα, που κατοικούνται από Έλληνες και Aρβανίτες. Σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο, ο Αλβανός δημοσιογράφος μιλάει για αλβανική Ήπειρο.
Στο βίντεο αυτό, βέβαια, δεν είδαμε πουθενά τους ωμούς διωγμούς των Ελλήνων από τους Αλβανούς στα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, που παίρνουν στις μέρες μας μορφή επιδημίας.
Για την ιστορία, πριν από μερικές μέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε  φιλοξενήσει στην εκπομπή του τον γνωστό Ιμάμη, ο οποίος γελούσε με την ορθοδοξία στο βίντεο με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Άντι Λίλα.

 star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.