Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τεχνητή μήτρα θα αναπτύσσει ανθρώπινα έμβρυα – Απίστευτες εικόνες ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ



Μοιάζει με επιστημονική φαντασία αλλά δεν είναι

Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν σύστημα εξωτερικής τεχνητής μήτρας, που υποστηρίζει υπερβολικά πρόωρα μωρά.

Η συσκευή έχει δοκιμασθεί με επιτυχία σε νεογέννητα αρνάκια και προορίζεται για ανθρώπινα έμβρυα.

Μάλιστα οι Αμερικανοί ερευνητές εκτιμούν ότι σε μια δεκαετία περίπου, τα υπερβολικά πρόωρα μωρά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε τέτοια συστήματα εξωτερικής μήτρας γεμάτα με αμνιακό υγρό και όχι σε θερμοκοιτίδες με αναπνευστήρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Άλαν Φλέικ του νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, ανέπτυξαν ένα τεχνητό περιβάλλον, το οποίο αποτελείται από ένα σάκο από φιλμ πολυαιθυλενίου, που διαθέτει ενσωματωμένο ένα κύκλωμα τροφοδοσίας αίματος και οξυγόνου μέσω του ομφάλιου λώρου.

Ένα αμνιακό υγρό, που έχει παραχθεί στο εργαστήριο και περιέχει θρεπτικές ουσίες, εισέρχεται συνεχώς και εξέρχεται από το σάκο-μήτρα. Ηλεκτρονικοί αισθητήρες παρακολουθούν διαρκώς τους ζωτικούς δείκτες του εμβρύου και την κυκλοφορία του αίματος.



Τα πειράματα με τα έξι αρνάκια έδειξαν ότι επί 28 μέρες το σύστημα, που παρέχει ένα περιβάλλον με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, πίεσης και φωτός και το οποίο είναι σχεδόν πλήρως αποστειρωμένο, εξασφάλισε την ομαλή ανάπτυξη των νεογέννητων και των ζωτικών οργάνων τους, όπως οι πνεύμονες και ο εγκέφαλος.

Τα αρνάκια που μεγάλωσαν στην τεχνητή μήτρα, ανέπνεαν και κατάπιναν φυσιολογικά, ανέπτυξαν μαλλί, είχαν φυσιολογικές νευρικές λειτουργίες κα.

Προτού το σύστημα δοκιμασθεί σε ανθρώπους, θα πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο, όπως αναφέρεται.

Ωστόσο αναρωτιόμαστε, μήπως αυτοί οι σάκοι θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά, προκειμένου οι άνθρωποι να γεννιούνται αποκλειστικά σε τεχνητές μήτρες εργαστηρίων μέσω κλωνοποίησης ή τεχνητής γονιμοποίησης, στο πλαίσιο ελέγχου του παγκόσμιου πληθυσμού;

Τραβηγμένο; Πολλά που γίνονται σήμερα φαίνονταν τραβηγμένα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.