Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Πιο κοντά από ποτέ η ανέγερση του ναού του Σολομώντα Ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε μία είδηση που πέρασε στα "ψιλά".

Πιο κοντά από ποτέ η ανέγερση του ναού του Σολομώντα
Διακαώς ετοιμάζονται οι Εβραίοι για την έλευση του...Μεσσία τους, την οποία πρόκειται να σηματοδοτήσει η πανηγυρική κατασκευή του τρίτου ναού του Σολομώντα -που αλλού- στα Ιεροσόλυμα.
Με αφορμή μάλιστα την 50η επέτειο της επανένωσης της Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ, το εβραϊκό κράτος δέσμευσε μία περιοχή συνολικά 35 στρεμμάτων δίπλα "στο Όρος του Ναού", τοποθεσία ιστορική για τους Εβραίους, καθώς εκεί πιστεύεται ότι ήταν η ακριβής τοποθεσία του ναού του Σολομώντος.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου ιδρύματος, που θα έχει την κύρια εποπτεία από την ισραηλινή κυβέρνηση και θα στοχεύει στη διάδοση και διαφύλαξη της εβραϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
"Πρέπει να δηλώσω ξεκάθαρα: Το Όρος του Ναού είναι το θεμέλιο της ιστορίας του Εβραϊκού λαού και της επιστροφής στη γη της γέννησης του Σιωνισμού", παραδέχθηκε ο ένας εκ των πρωτοστατών αυτής της κίνησης.

Την συγκεκριμένη έκταση, το Όρος του Ναού ή Τέμενος Αλ Ακτσά, τη διεκδικούν πολλές πλευρές, αν και στα "χαρτιά" ανήκει στο Ισραήλ.

Εντούτοις διοικείται από τις αρχές της Ιορδανίας, ενώ μερίδιο θέλουν να έχουν και οι μουσουλμάνοι, καθώς σε εκείνα τα εδάφη πιστεύεται πως ο προφήτης Μωάμεθ αναλήφθηκε στους ουρανούς.
 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.