Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ φεύγουν από το Ιντζιρλίκ και εγκαθίστανται στη Β.Συρία (χάρτης)AΛΛΑΖΕΙ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Αυτό και αν είναι ανατροπή στη γεωπολιτική «σκακιέρα», όπου μέχρι πριν από λίγους μήνες, ή και χρόνια, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν ακόμα και να τη σκεφτούν. Όπως αποκαλύπτει η
ισραηλινή ιστοσελίδα Debka, η οποία διαθέτει αξιόπιστες πηγές μέσα στις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Ιντζιρλίκ.
Βέβαια το Ιντζιρλίκ αποτελεί καθ΄όλα Νατοική βαση άρα προφανώς θα μεταφέρουν τις αεροπορικές δραστηριότητες που αφορούν τις ΗΠΑ.
Το πού όμως σχεδιάζει η Ουάσινγκτον να μεταφέρει προσωπικό και αεροσκάφη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
Οι Ισραηλινοί αποκαλύπτουν ότι υποψήφιες είναι οι πέντε αεροπορικές βάσεις της Ροζάβα, όπως αποκαλούν οι Κούρδοι την περιοχή της βόρειας Συρίας, εκεί δηλαδή που έχουν ιδρύσει τα καντόνια τους και απολαμβάνουν μια μορφή αυτονομίας.

Αναλυτικά, πολλές ομάδες μηχανικών ΗΠΑ εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να οικοδομήσουν μια νέα μεγάλη αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία, και κατ΄επέκταση σε άλλες τέσσερις.

untitledaa_1
Η πρώτη αεροπορική βάση είναι το αεροδρόμιο Χαζάρ που βρίσκεται στην πετρελαιοφόρο περιοχή Ριμελάν. Άλλες δύο βάσεις είναι στην περιοχή Κάμισλο, όπου οι Κούρδοι ελέγχουν δύο διαδρόμους προσγείωσης.
Η τέταρτη βάση είναι στο Κομπάνι όπου ήδη έχουν κατασκευαστεί διάδρομος προσγείωσης και βοηθητικές εγκαταστάσεις, και η πέμπτη είναι η αεροπορική βάση Τάμπκα που πρόσφατα απελευθερώθηκε από τους Κούρδους και τους Αμερικανούς, στο πλαίσιο της επιχείρησης απελευθέρωσης της Ράκας που είναι σε εξέλιξη.
Η ισραηλινή ιστοσελίδα αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η μεταστάθμευση από το Ιντζιρλίκ τότε οι ΗΠΑ θα μπορούν να διπλασιάσουν την αεροπορική τους δραστηριότητα στη Συρία.
Να σημειωθεί ότι και η Γερμανία σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη βάση με προορισμό την Κύπρο ή την Ιορδανία.


national-pride.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.