Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Αλβανία: Τουρκικό υποβρύχιο στο λιμάνι του Δυρραχίου

Το υποβρύχιο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κλάσης 209, TCG Yıldıray (S-350) με κυβερνήτη τον Πλοίαρχο Β΄ Ερσόι Ακτσά, έφθασε το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Δυρραχίου και έχει δέσει στην 5η  αποβάθρα του λιμανιού.   Το υποβρύχιο που αναμένονταν από νωρίς, συνοδεύθηκε από το μικρό ιστιοπλοϊκό μηχανοκίνητο σκάφος 01 και το 118 του αλβανικού στόλου από το ακρωτήρι ‘Palit’, προς το λιμάνι στο οποίο προβλέπεται να παραμείνει τέσσερις ημέρες.
Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών και των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
Το υποβρύχιο έχει μήκος περίπου 62 μέτρα και έχει συνολική μεταφορική ικανότητα 1456 τόνων.
Είναι εξοπλισμένο με οκτώ τορπίλες και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, ο αριθμός των οποίων δεν δημοσιεύεται για στρατιωτικούς λόγους.
Το τουρκικό υποβρύχιο αποτελεί μέρος του στόλου για την προστασία της τουρκικής εθνικής ασφάλειας και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας. Το υποβρύχιο είναι τουρκική παραγωγή του 2008, έχει πλήρωμα 45 ανδρών διαφόρων τάξεων.
Μετά το δέσιμο του υποβρυχίου, οι αξιωματικοί του είχαν συναντήσεις  με το δήμαρχο του Δυρραχίου. 
Μετά την είσοδό του στο λιμάνι, ο πλοίραχος και αξιωματικοί αναμένεται να έχουν  χωριστές συναντήσεις με τον δήμαρχο του Δυρραχίου, Βανγκιούς Ντάκο και με τον νομάρχη του Δυρραχίου Ρολάντ Τζελίλι.
 
Στη διάρκεια της επίσκεψης των τεσσάρων ημερών, το πλήρωμα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ιστορικά κέντρα των Δυρραχίου, Σκόδρας και Κρούγιας και στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας με την ομάδα του αλβανικού στόλου.
Το υποβρύχιο  έπλευσε στο Δυρράχιο μετά από μια κοινή στρατιωτική άσκηση των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στην ιταλική ακτή, γράφει το τοπικό δημοσίευμα (durreslajm.com).
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.