Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η Υπερδνειστερία αναγνώρισε ως επίσημη σημαία τη ρωσική


«Η τρίχρωμη της ρωσικής ομοσπονδίας θα χρησιμοποιηθεί στο ίδιο επίπεδο με τη σημαία της  Υπερδνειστερίας», γράφει το Regnum.ru
Απρίλιος 12, 2017. 21:55
Το Συμβούλιο της Υπερδνειστερίας  έκανε δεκτή στις 12 Απριλίου την τελική ανάγνωση ενός νομοσχεδίου για τη χρήση της ρωσικής σημαίας στην επικράτεια στο ίδιο επίπεδο με τη σημαία της Υπερδνειστερίας.

Με το νόμο αυτόν η ρωσική σημαία θα τοποθετηθεί μαζί με την τοπική σε όλα τα κτήρια και τις εγκαταστάσεις των κρατικών αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και στις επίσημες εκδηλώσεις.
Σύμφωνα το ρωσικό δημοσίευμα, η επεξηγηματική  σημείωση του νόμου αναφέρει ότι «η εθνική σημαία της Ρωσίας κάνει το λαό της Υπερδνειστερίας να έχει διαρκή συνεργασία με το ρωσικό κράτος, τον πολυεθνικό λαό της Ρωσίας, μέρος του οποίου αισθάνεται και ο πολυεθνικός λαός της Υπερδνειστερίας και αυτή η ένωση έχει μια σταθερή και ιστορική βάση».
 Ο νόμος δίνει έμφαση ότι η χρήση της ρωσικής σημαίας μαζί με αυτήν της Υπερδνειστερίας συμβολίζει τη δέσμευση για «ενότητα και την επιθυμία για επανένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία».
(Regnum. ru)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.