Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια από Ρωσία στη Λαττάκεια και στο Χαλέπι



Συρία Ειδήσεις της 10ης Απριλίου, 7:00. Χαλέπι και Λαττάκεια έλαβαν ανθρωπιστική βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στη Δαμασκό έγινε νέα συμφωνία για συμφιλίωση, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα
Απρίλιος 10, 2017. 07:15
Το ‘ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση’ ανέφερε επτά ανθρωπιστικές δράσεις στις επαρχίες της Λαττάκειας και του Χαλεπίου που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία ημέρα.
Βοήθεια έλαβαν 1587 κάτοικοι της δημοκρατίας. Ο συνολικός όγκος των αγαθών ανήλθε σε 5,5 τόνους.

Χαλέπι
 Πηγές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι οι αντάρτες του ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ που υποστηρίζονται από την Τουρκία, απέκρουσαν επίθεση  του ‘συριακού αραβικού στρατού’ στην περιοχή του χωριού Τάφριατ που βρίσκεται ανατολικά της πόλης Αλ Μπάμπ. Πληροφορίες για απώλειες δεν υπάρχουν.
Επαρχία Χομς
Εντόπιοι ακτιβιστές ανέφεραν ότι στρατιώτες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιορδανία πραγματοποίησαν κοινή επιχείρηση στα συρο-ιορδανικά σύνορα προκειμένου να εκκαθαρίσουν την περιοχή από τους μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’. Σκοτώθηκαν περίπου 30 τζιχαντιστές και εκτονώθηκαν παγιδευμένα οχήματα.
Επαρχία Ράκα
Οι αντάρτες των ‘συριακών δημοκρατικών δυνάμεων’ ανέκτησαν από τους μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’ τους οικισμούς Σαφσάφα και Αμπάντ, ανατολικά από την πόλη Τάμπκα. Απώλειες από τις δύο πλευρές δεν έγιναν γνωστές.
Επαρχία Δαμασκού
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των ανταρτών το στρατόπεδο Γιαρμούκ, βόρειο-ανατολικά της Δαμασκού, κατέληξαν σε συμφωνία συμφιλίωσης. Λεπτομέρειες δεν της συμφωνίας δεν έγιναν ακόμη γνωστές.
Οι πληροφορίες είναι από τον ανταποκριτή του  ρωσικού Ομοσπονδιακού Πρακτορείου  Ειδήσεων (ФАН), Αχμάντ Μαρζούκ (Ahmad Marzouk) .
(riafan.ru)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.