Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τους απλώνουν.....σε όλη την επικράτεια. Ύπουλα-μεθοδευμένα-στοχευμένα χτυπήματα...και είναι ακόμα η αρχή. Πράγματι υφιστάμεθα "λιβανοποίηση"....ακραία φτώχεια και λάθρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας μουζαλας
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από από κοινού ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λεκλέρκ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιώργος Κωτσός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αναλύθηκε σε γενικές γραμμές ο σχεδιασμός του υπουργείου αλλά και της Ε.Ε για την μετεγκατάσταση των προσφύγων που βρίσκονται σε καταυλισμούς, όπως το Κουτσόχερο, σε διαμερίσματα αρχικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- όπως στο δήμο Λαρισαίων και στην συνέχεια σε μικρότερους δήμους της χώρας και της Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα θα είναι σε εθελοντική βάση και σύμφωνα με του υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής το νέο πρόγραμμα δίνει στους πρόσφυγες χρήματα στο χέρι αντί συσσίτια. Έτσι εθελοντικά όσοι επιθυμούν και έχουν διαμέρισμα κενό στην κατοχή τους θα μπορέσουν να το ενοικιάσουν σε πρόσφυγες καθώς το εν λόγω πρόγραμμα καλύπτει την διαμονή την πληρωμή των λογαριασμών, πρωτοβάθμια φροντίδα και άλλα. Το πρόγραμμα αφορά 10.000 μετανάστες για το 2017 και άλλους 10.000 το 2018 με προτεραιότητα στις οικογένειες και σε αυτούς που αιτούνται άσυλο.

Ο κ. Μουζάλας μιλώντας για το πρόγραμμα τόνισε ότι «δεν επιτάσσουμε διαμερίσματα. Απλώς ζητάμε με όρους ελεύθερης αγοράς τη ενοικίασή τους σε μεγάλους δήμους της χώρας. Σε αυτό το σχέδιο καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι δήμοι οι οποίοι και θα βοηθήσουν στην διαδικασία. Το πρόγραμμα αυτό δίνει οικονομική ανάσα στις τοπικές κοινωνίες. Όλα αυτά θα γίνουν με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να ισχύει η συμφωνία Ε.Ε Τουρκίας για το μεταναστευτικό».
Αποτέλεσμα εικόνας για φτωχεια
Με το τρόπο αυτό- υπογράμμισε  ο υπουργός θα αποσυμφορηθούν οι καταυλισμοί. Σήμερα 40.000 άνθρωποι βρίσκονται σε  40 καταυλισμούς ανά την χώρα. Με το νέο πρόγραμμα αυτοί θα μειωθούν στους 17 με 20 με μάξιμουμ 500 άτομα ο καθένας για το 2017. Το 2018 που το πρόγραμμα προβλέπει μετεγκατάσταση άλλων 10.000 προσφύγων, Αρκετοί και από αυτούς θα κλείσουν......


Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αποδεχθεί την φτωχοποίησή του-Τσιγγανοποίησή του. Όσοι μπορούν θα φύγουν από τη χώρα για να γίνουν μετανάστες. Όσοι μείνουν εδώ θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.