Κυριακή 16 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: νομοθέτες σχεδιάζουν να πιέσουν για πόλεμο στη Συρία και με τη ψήφο από Κογκρέσο.


Μετά τα πρόσφατα μονομερή χτυπήματα του Donald Trump στη Συρία μια δικομματική ομάδα νομοθετών  σχεδιάζουν για να ψηφίσει το Κογκρέσο μια μελλοντική στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Ο Jim McGovern, D-Mασαχουσέτης, και ο Tom Cole, αντιπρόσωπος Oklahoma, διακινούν μια επιστολή στον εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου Paul Ryan, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε καλώντας  τον Λευκό Οίκο  να ξεκινήσει μια συζήτηση για έγκριση του πολέμου όταν το Κογκρέσο επανέλθει στις εργασίες του μετά από παύση 2 εβδομάδων αργότερα εντός του μηνός.
Οι δημοκράτες έκαναν μια σύσκεψη αυτό το μήνα για να συζητήσουν τη στρατηγική τους για έγκριση  για τον πόλεμο που το Κογκρέσο θα όφειλε να ψηφίσει για να δώσει στον Τραμπ την εξουσιοδότηση να διεξάγει μια στρατιωτική επιχείρηση αλλά με περιορισμό των βημάτων που θα μπορούσε να κάνει όπως για π.χ για χερσαίες δυνάμεις.
To σχέδιό τους είναι να πιέσουν τον Τραμπ να εξηγήσει αν μελλοντικά θα κάνει επιθέσεις ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ και να επιβεβαιώσει από το Κογκρέσο τη συνταγματική του εξουσία για να κυρήξει τον πόλεμο είπαν βοηθοί γερουσιαστών στο CNN .
Αυτό ακολουθεί ένα κάλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας της επικεφαλής της μειοψηφίας της  Nancy Pelosi που καλούσε το Κογκρέσσο να επανέλθει στις εργασίες του για να συζητηθεί η στρατιωτική επιχείρηση του Τραμπ στη Συρία απο τη στιγμή που αυτός ενέκρινε να εκτοξευθούν οι 60 τομαχοκ.
΄Αλλος γερουσιαστής είπε να μας εξηγήσει ποια είναι η στρατηγική του για Συρία και τι θα κάνει στο μέλλον και ό,τι κάνει οφείλει να γίνει με εξουσιοδότηση του Κογκρέσου.
΄Ομως πλήθος στοιχείων δείχνουν ότι το Κογκρέσο δεν διατίθεται να δώσει ψήφο πολέμου στον Τραμπ διότι πολλοί αντιπρόσωποι βλέπουν πως είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος καθώς θα γίνουν αντιδημοφιλείς ή θα πάει άσχημα αυτό.Μην ξεχνάμε τη ψήφο που πήρε η Χίλαρι Κλίντον για Ιράκ και υπάρχει ασυμφωνία για το αν θα πρέπει η εξουσιοδότηση  να δεσμεύει τον πρόεδρο ή να του λύνει τα χερια.
Η διοίκηση Τραμπ ισχυρίστηκε ότι είχε την εξουσία να εκτοξεύσει πυραύλους κατά της Συρίας γιατί είχε προηγηθεί η χημική επίθεση και οπότε δεν χρειαζόταν να πάρει ψήφο για στρατιωτική επιχείρηση  ….cnn 15/4/17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.