Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αγία Πετρούπολη - Έκρηξη στο μετρό: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού


Ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες του φερόμενου δράστηΈρευνες για δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο "χτύπημα"
Πηγές ελληνικού προξενείου Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων
Πανηγυρίζουν στο Twitter οι υποστηρικτές του ISIS
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αγία Πετρούπολη, όπου σημειώθηκε έκρηξη ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό.

Πυκνοί καπνοί, κατεστραμμένοι συρμοί του μετρό και τραυματισμένοι επιβάτες είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Οι δύο εκρήξεις ήταν σφοδρές στο μετρό της ρωσικής μεγαλούπολης, ενώ τις έρευνες δυσχαιρένουν οι καπνοί
Η μια τουλάχιστον βόμβα είχε τοποθετημένα καρφιά, πρακτική που παραπέμπει στο "Ισλαμικό Κράτος"
 Τουλάχιστον 9 οι νεκροί και πάνω από 20 οι τραυματίες, ενώ έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος Πούτιν
Russia 24 TV: Ο χαρτοφύλακας με τη βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από κάθισμα, σε βαγόνι του συρμούΑποκλεισμένοι σταθμοί και εκκένωση του μετρό της Αγ. Πετρούπολης

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη στο μετρό στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσαν τη Δευτέρα, οι ρωσικές αρχές, ενώ οι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι τουλάχιστον 20.


Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο ανώνυμη πηγή είπε ότι μια από τις εκρήξεις προκλήθηκε από βόμβα που ήταν γεμάτη θραύσματα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Russia Today

Το REN TV δημοσιεύει βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που κατέγραψε τον φερόμενο δράστη στην περιοχή Haymarket κοντά στο μετρό. Όπως θα δείτε, ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ, ο μαυροντυμένος άνδρας στέκεται για λίγα λεπτά στην πλατεία, χωρίς να κινείται. Σύμφωνα με μια εκδοχή, σταμάτησε το αυτοκίνητό του στον σταθμό του μετρό “Hay ploschad” και άφησε ένα σακίδιο.

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.
Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.
 
Το βίντεο δημοσίευσε στον ιστότοπό του το ρωσικό κανάλι Ren. Παράλληλα, ορισμένα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν στο Twitter τη φωτογραφία του άνδρα που ερευνάται σε σχέση με την επίθεση.
  

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο την υπουργό Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβορτσόβα.
Νωρίτερα, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας είχε γνωστοποιήσει ότι 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε καθώς ο συρμός εκινείτο μεταξύ δύο σταθμών.

  
politis.com.cy - pronews.gr - protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.