Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

στέλνουν τα κορίτσια τους σε ιδιωτικά σχολεία για να παντρευτούν με πλουσιότερους συζύγους, στη Βρετανία -και όχι μόνο-


Βρετανία, στέλνουν τα κορίτσια τους σε ιδιωτικά σχολεία για να παντρευτούν με πλουσιότερους συζύγους.
Οι μαθητές των ιδιωτικών, είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να παντρευτούν μια σύζυγο, που πήγαινε επίσης σε ιδιωτικό σχολείο.
Οι μαμάδες που έχουν μορφωθεί σε ιδιωτικά σχολεία είναι πιο πιθανό να
έχουν την οικονομική αντοχή, για να μείνουν στο σπίτι και να φροντίσουν τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με μελέτη, οι σύζυγοι που μορφώθηκαν σε ιδιωτικό σχολείο κερδίζουν κατά  μέσο όρο £ 35.900 το χρόνο.
Συγκριτικά,  εκείνοι που πήγαν σε δημόσιο σχολείο κερδίζουν κατά μέσο όρο £ 25.900 το χρόνο.
Ωστόσο λίγοι σύγχρονοι γονείς παραδέχονται ότι στέλνουν τις κόρες τους σε ιδιωτικό σχολείο με την ελπίδα να βρουν έναν επιτυχημένο άνδρα για να παντρευτούν.
Αλλά η νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι, οι γυναίκες που είναι ιδιωτικά μορφωμένες, έχουν 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παντρευτούν έναν ιδιωτικά μορφωμένο σύζυγο, από εκείνες που προέρχονται από δημόσια σχολεία.
Αυτό σημαίνει ότι στην ηλικία των 42, όταν πολλές γυναίκες έχουν παιδιά, εκείνες που πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία είναι πιθανότερο να αντέξουν οικονομικά και να μείνουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους, από τις συνομήλικές τους που έλαβαν δημόσια εκπαίδευση.
έχουν 10% λιγότερες πιθανότητες να εργάζονται, αφού τα εισοδήματα των νοικοκυριών για τα ζευγάρια που και οι δύο σύζυγοι πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία, είναι κατά 16% υψηλότερα.
 Εξετάζοντας τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από 75.000 ανθρώπους τα έτη 1991-2013, η μελέτη διαπίστωσε ότι μία στις πέντε ιδιωτικά μορφωμένες γυναίκες παντρεύτηκε ιδιωτικά μορφωμένους άνδρες, σε σύγκριση με μία στις 20 γυναίκες που πήγαν σε δημόσιο σχολείο.
η έρευνα του πανεπιστημίου University College London βρήκε ότι μια ιδιωτική εκπαίδευση αυξάνει επίσης τις πιθανότητες μιας γυναίκας να παντρευτεί έναν άνδρα σε ένα επάγγελμα υψηλού status κατά 43 τοις εκατό.

χθες, στο ετήσιο συνέδριο του Βρετανικού Συνδέσμου  Κοινωνιολόγων, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Francis Green είπε : "Η ιδέα ότι η ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να είναι ένα εφαλτήριο (που μπορεί -ή όχι- να στοχεύει) για την εξασφάλιση του γάμου με έναν
σύζυγο που κερδίζει υψηλό εισόδημα, παραμένει σταθερή"
είπε ωστόσο ότι, τα ζευγάρια από τα ιδιωτικά σχολεία μπορεί απλά να καταλήξουν στη συμβίωση, λόγω της παρόμοιας σταδιοδρομίας, τις κοινές αξίες και τους κοινούς φίλους.
πηγή 6-4-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4384794/Why-private-school-girls-end-wealthier-husbands.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.