Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!


Η Αλβανία είναι μία από τις επίσημες υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ, αλλά η διαδικασία έχει επιβραδυνθεί εδώ και καιρό από τα κράτη μέλη που δεν θέλουν να επιτρέψουν νέες χώρες στην Ένωση των 28 μελών.

Τώρα, όμως, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, συνεχίζοντας την προκλητική συμπεριφορά του σε όλα τα μήκη και πλάτη της εξωτερικής του πολιτικής, υποστηρίζει ότι κ κατάσταση στα Βαλκάνια θα μπορούσε να γίνει ανεξέλεγκτη, αν ο ρόλος τους στην Ευρώπη δεν γίνει ενεργός. Κοινώς για άλλη μία φορά εκβιάζει!
Προειδοποίησε το μπλοκ ότι αν κάνει πίσω στην ένταξη νέων μελών, αυτό θα μπορούσε να σπείρει τον όλεθρο στην ήπειρο, λέγοντας ότι «η εναλλακτική λύση θα ήταν ένας εφιάλτης για τους ανθρώπους και τις χώρες της Ευρώπης»!
Ο Ράμα, δήλωσε με σαφήνεια: «Υπάρχει μια έλλειψη κατανόησης, ή η έλλειψη οράματος, μη συνειδητοποιώντας ότι αυτή η περιοχή χρειάζεται την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη χρειάζεται αυτή την περιοχή πάρα πολύ, για να είναι ασφαλής. Πώς μπορεί η Ένωση να είναι σταθερή και ασφαλής αν εκτραχυνθεί η κατάσταση στα Βαλκάνια; Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στην δική της καρδιά μια γκρίζα ζώνη, όπου άλλοι παράγοντες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επιρροή από την ίδια την ΕΕ. Αυτό είναι ανοησία από άποψη ασφάλειας»
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται εν μέσω ενεργειών για τη δημιουργία μιας ένωσης με το Κοσσυφοπέδιο, που έχει την πλειοψηφία του αλβανικού εθνοτικού πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου.
Μιλώντας στο Politico, ο Αλβανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κίνηση θα μπορούσε να είναι μια «πιθανή εναλλακτική λύση» για την ένταξη στην ΕΕ.
Ο Ράμα πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος για να κρατήσουν τα Βαλκάνια σε αυτή την ειρηνική και συνεργατική λειτουργία είναι να διατηρηθεί η πορεία προς την ΕΕ ανοιχτή, για να κρατήσει την προοπτική σαφή, και να διατηρήσει τα θετικά συναισθήματα σχετικά με την ΕΕ. Κανείς δεν θα ήθελε να κλειστεί στον εαυτό του και να αναζητήσει μικρότερες ενώσεις και συνεργασίες, όλοι θα ήθελαν να ενωθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά αν δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει χώρος, τότε, βέβαια, αυτές οι μικρές ενώσεις μπορεί να συμβούν.»
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούνκερ, προειδοποίησε για σκηνικό αστάθειας στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Γιούνκερ είχε τονίσει στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς τον περασμένο μήνα: «Αν τους αφήσουμε μόνους – Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ, Αλβανία, και όλες αυτές οι χώρες θα έχουμε και πάλι πόλεμο.»

 hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.