Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τηλεφώνημα Ράμα σε Ερντογάν: Συγχαρητήρια για τη νίκη στο δημοψήφισμα!

Ενώ δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση από την κυβέρνηση της Αλβανίας για την άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δημοσιεύει  για τα συγχαρητήρια του Ράμα στα αποτελέσματα της Κυριακής, όπου το 51,3 % των Τούρκων ψηφοφόρων επέλεξε το ‘ναι’ στις αλλαγές στο Σύνταγμα και στην ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.
 
Δεν γίνεται σαφές εάν ο Ράμα ήταν ο πρώτος που έδωσε συγχαρητήρια στον Τούρκο πρόεδρο, αλλά το Anadolu σημειώνει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα «Συγχαρητήρια για τη νίκη σας στο δημοψήφισμα»,  στον Ερντογάν.
Το δημοσίευμα σημειώνει, επίσης, ότι  ο πρόεδρος της Τουρκίας έλαβε συγχαρητήρια για την επιτυχία στο δημοψήφισμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και άλλους αρχηγούς κρατών.
(shqiptarja.com)
Ωστόσο, το δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu στα αλβανικά σημειώνει ότι ο Γκιόεργκε  Ιβάνοφ ( Σκόπια) και ο Έντι Ράμα (Αλβανία) συνεχάρησαν τον Ερντογάν για το δημοψήφισμα, καθώς επίσης  ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι.
 
(aa.com.tr/sq)
 
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.