Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Λιβύη: Κατάρριψη αεροσκάφους με ελληνική εμπλοκή «μέσω» Σούδας;

Ερωτηματικά για ελληνική εμπλοκή σε επιχείρηση κατάρριψης καταριανού αεροσκάφους στη Λιβύη προκύπτουν μετά από δημοσιεύματα στον αραβικό Τύπο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα albawabhnews.com, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες της Αιγύπτου, σήμερα το πρωί Αμερικανικά – ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη κατέρριψαν αεροσκάφος του Κατάρ, το οποίο κατευθυνόταν στην Λιβύη, γεμάτο όπλα και πυρομαχικά.
Το φορτίο του αεροσκάφους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προοριζόταν για την ενίσχυση των τρομοκρατών στη Λιβύη.
Αναφέρει μάλιστα ότι το αεροσκάφος μετέφερε εξελιγμένα πυρομαχικά καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό, ως ενίσχυση του Κατάρ στις εξτρεμιστικές και παραστρατιωτικές ομάδες που δρουν στη Λιβύη.
Αν και δεν αναφέρει πότε έγινε το περιστατικό, το δημοσίευμα έχει αναρτηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου νωρίς το πρωί.
Το δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι το περιστατικό σημειώθηκε πάνω από τη θάλασσα, όταν αμερικανικό αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση, απογειώθηκε από βάση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και κατέρριψε το Καταριανό αεροσκάφος.
Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα αναφέρεται στην βάση της Σούδας. Από την διαδικτυακή αναζήτηση που κάναμε πάντως, δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε ανάλογες πληροφορίες και από άλλη πηγή.
Το αραβικό δημοσίευμα ωστόσο υποστηρίζει ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό κατάρριψης καταριανού αεροσκάφους τις τελευταίες ημέρες.
Πριν από λίγες ημέρες καταρρίφθηκε άλλο ένα αεροσκάφος κοντά στην Τρίπολη της Λιβύης, το οποίο και αυτό είχε φορτίο με όπλα και πυρομαχικά για τους τρομοκράτες.
Φαίνεται ότι το Κατάρ επιχειρεί να εξοπλίσει τις ομάδες της Αλ Κάιντα που βρίσκονται και δρουν στην Λιβύη.
Δείτε την σχετική ανάρτησης της ιστοσελίδας στο Facebook

armynow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.