Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Συριακός στρατός: Χημική εκατόμβη προκάλεσαν οι Συμμαχικοί βομβαρδισμοί

AP Photo/Hassan Ammar
Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι, φέρεται να έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Συρία μετά από αεροπορική επιδρομή της Συμμαχίας που έπληξε χημικό οπλοστάσιο του Ισλαμικού Κράτους, με συνέπεια να διαρρεύσουν θανατηφόρες ουσίες, σύμφωνα με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις. Οι καταγγελίες δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.


Χημική εκατόμβη με ευθύνη της πολυεθνικής συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγγέλλει ο συριακός στρατός.

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι, φέρεται να έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Συρία μετά από αεροπορική επιδρομή της Συμμαχίας που έπληξε χημικό οπλοστάσιο του Ισλαμικού Κράτους, με συνέπεια να διαρρεύσουν θανατηφόρες ουσίες, όπως μεταδίδει το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA, επικαλούμενο το αρχηγείο των ένοπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το SANA, οι βομβαρδισμοί απελευθέρωσαν ένα λευκό νέφος στο χωριό Χάτλα, αέριο οποίο στη συνέχεια έγινε κίτρινο και προκάλεσε ασφυξία στους κατοίκους. Στον οικισμό φέρεται να βρισκόταν και μεγάλος αριθμός «μισθοφόρων».

Οι ισχυρισμοί του συριακού στρατεύματος δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Έρχονται υπό τη σκιά των καταγγελιών της Δύσης ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ βομβάρδισε με νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν τον οικισμό Χαν Σειχούν, στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους περίπου 90 άμαχοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν 59 πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης από την οποία πιστεύεται ότι απογειώθηκαν τα καθεστωτικά βομβαρδιστικά.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.