Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο Ράμα χαρίζει φιλέτα της Χιμάρας σε καναλάρχες και εγκληματίες για να του παρέχουν στήριξη στις εκλογές

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η αλβανική κυβέρνηση προχωρά στην κήρυξη καναλαρχών και εγκληματιών ως ιδιοκτήτες σε τεράστιες παραθαλάσσιες εκτάσεις στην περιοχή Δραλαίος στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, εγγράφοντας αμφισβητούμενους τίτλους ιδιοκτησίας στο επίσημο κτηματολόγιο με συνοπτικές διαδικασίες.
Πριν λίγες ημέρες το Δημαρχείο της Χιμάρας δημοσίευσε την ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας κτηματολογίου Αυλώνας η οποία ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στην εγγραφή ιδιοκτησιών στην περιοχή του Δραλαίου με συνοπτικές διαδικασίες στους φερόμενους ιδιοκτήτες οι οποίοι καταγράφονται στον κατάλογο πέντε σελίδων που επισυνάπτεται στην κοινοποίηση. Πρόκειται για μία έκταση μερικών εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που εγγράφετε ως κρατική περιουσία αλλά το μεγαλύτερο μέρος της περνά στην ιδιοκτησία ιδιωτών.
Οι ταχύτατες διαδικασίες της εγγραφής δικαιολογούνται σύμφωνα με τον περιβόητο νόμο «Περί ανάπτυξης τουρισμού» ο οποίος είναι αντισυνταγματικός αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να εφαρμόζετε εντατικά στην περιοχή της Χιμάρας. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η εγγραφή πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν την 8η Μαΐου, δηλαδή σαράντα ημέρες πριν τις αλβανικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου.
Με μια πρώτη μάτια προκύπτει πως η μεγαλύτερη έκταση περνά στην ιδιοκτησίας των εταιριών του Zamir Mane και στην ιδιοκτησία του Artan Dulaku. Και οι δύο τους είναι ιδιοκτήτες δύο τηλεοπτικών καναλιών< εθνικής εμβέλειας
Τα αλλά δύο ονόματα που κηρύσσονται ιδιοκτήτες σε πολλά οικόπεδα είναι ο Petrit Pellumbaj και ο Neritan Haziraj.
Ο Petrit Pellumbaj είναι φυγόδικος, καθώς καταζητείται από την αλβανική αστυνομία για την κλοπή μεγάλων εκτάσεων γης μέσω πλαστογραφίας σε συνεργασία με συμβολαιογράφους και κρατικούς λειτουργούς.
– Ο Neritan Haziraj έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Την λίστα συμπληρώνουν δύο Αλβανοί υπήκοοι οι οποίοι είναι βιτρίνα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που για ευνόητους λόγους προτιμούν να παραμείνουμε ανώνυμοι. Ιδιοκτήτες κηρύσσονται και μέλη της οικογένειας Βρετο από το χωριό Δρυμάδες, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα έχουν είδη συνάψει γραπτή συμφωνία με τους μελλοντικούς αγοραστές της έκτασης.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση Ράμα προσβλέπει στην εξαγορά τηλεοπτικής στήριξης ενόψει εκλογών και για αντάλλαγμα χαρίζουν φιλέτα γης. Όπως έχει καταγγείλει εδώ και καιρό η αντιπολίτευση, θα υπάρξει νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Ράμα με χρήματα του οργανωμένου εγκλήματος. Την ίδια στιγμή ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχίζει την ιδιοκτησιακή γενοκτονία κατά του ελληνικού πληθυσμού της Χιμάρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.