Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αυτό αποφάσισαν: Δεν θα διαβάζετε πια την αλήθεια

Αυτό αποφάσισαν: Δεν θα διαβάζετε πια την αλήθεια

Η Google, με αφορμή τις «ψεύτικες ειδήσεις»,εκείνες δηλαδή τις ειδήσεις που το σύστημα κρίνει πως δεν πρέπει να προβληθούν στους πολίτες γιατί τους αφυπνίζουν, ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες πως προβαίνει σε μια σειρά βελτιώσεων στην μηχανή αναζήτησης της, με στόχο την βελτίωση και την μεγαλύτερη αξιοπιστία του περιεχομένου που εμφανίζεται.

Έτσι, μέσω βελτιώσεων στον αλγόριθμο, η Google έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση των μεθόδων αξιολόγησης, μέσω των οδηγιών των καινούριων αξιολογητών περιεχομένου, ώστε στα αποτελέσματα της αναζήτησης να μην εμφανίζεται προσβλητικό ή παραπλανητικό περιεχόμενο.
Επιπλέον, η εταιρεία εισαγάγει νέες κατευθυντήριες γραμμές για την ποιότητα των αναζητήσεων των χρηστών, όπου αξιολογητές (πραγματικοί άνθρωποι) κάνουν εκτίμηση των αποτελεσμάτων της Google. Οι αξιολογήσεις αυτές χρησιμοποιούνται για την συλλογή δεδομένων σχετικά με την ποιότητα των αποτελεσμάτων αλλά και τομείς που πιθανόν χρειάζονται βελτίωση.
Με άλλα λόγια, συμπληρώνουμε εμείς, η Google:
  1. Θα αποκλείει να εμφανίζονται στα αποτελέσματα της όποιας αναζήτησης ειδήσεις από ιστοσελίδες, οι οποίες προσφέρουν «αντισυμβατική» ενημέρωση, αναδεικνύοντας την πραγματική ειδησεογραφία.
  2. Θα δίνει κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με το πώς θα χρησιμοποιούν την αναζήτηση οι χρήστες, έτσι ώστε να μην «πέφτουν» πάνω σε «παραπλανητικές ειδήσεις».
Όλα αυτά μέχρι να φιμώσουν απόλυτα την εναλλακτική, όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν ενημέρωση, καθώς πλέον η αλήθεια ονομάζεται εναλλακτική.

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.