Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

«Η επίθεση των ΗΠΑ πέρασε τις κόκκινες γραμμές» λένε οι σύμμαχοι του προέδρου Άσαντ



Απρίλιος 9, 2017. 23:25
Αμμάν.
Το κοινό κέντρο διοίκησης που αποτελείται από τις δυνάμεις της Ρωσίας, του Ιράν και πολιτοφυλάκων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσαν ότι η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση την Παρασκευή πέρασε τις κόκκινες γραμμές και θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε νέα επίθεση, αυξάνοντας την υποστήριξη στη συμμαχία τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία και χτύπησαν με δεκάδες πυραύλους κρουζ συριακή αεροπορική βάση την Παρασκευή το πρωί, έπειτα από μια θανατηφόρα επίθεση με χημικά όπλα που εκδηλώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κλιμακώνοντας τον αμερικανικό ρόλο και την επικριτική των συμμάχων του Άσαντ, όπως είναι η Ρωσία και το Ιράν.
  «Η αμερικανική επίθεση στη Συρία ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές. Από τούδε και στο εξής  θα ανταποκριθούμε δυναμικά σε κάθε επιτιθέμενο ή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κόκκινων γραμμών, όποιος  και αν είναι αυτός και οι αμερικανοί γνωρίζουν την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε καλά», αναφέρει δήλωση που δημοσιεύθηκε από την ομάδα στο ‘Ιλάμ αλ Χάρμπι’ (Μέσα ενημέρωσης Πολέμου), όπως σημειώνει η ‘daily Star’ του Λιβάνου.
 Το κοινό κέντρο διοίκησης, σημειώνει ακόμη, ότι η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία,  καθώς η Ουάσιγκτον έχει στείλει  εκατοντάδες στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων για να βοηθήσουν τις ‘συριακές δημοκρατικές δυνάμεις’ για εκδιώξουν τους τζιχαντιστές,  είναι παράνομη και ότι η Ουάσιγκτον έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο να καταλάβει την περιοχή.
(dailystar.com.lb)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.