Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Ισλαμικές οργανώσεις τελειοποιούν τις βόμβες για να μην ανιχνεύονται

ΗΠΑ: Ισλαμικές οργανώσεις τελειοποιούν τις βόμβες για να μην ανιχνεύονται
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN βασιζόμενο σε πήγες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ισλαμικές οργανώσεις προσπαθούν να τελειοποιήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς για να χωρούν σε ηλεκτρονικές συσκευές και δεν θα ανιχνεύονται από τα συστήματα ασφαλείας των αεροδρομίων.
Το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» και η Αλ Κάντα δοκιμάζουν βόμβες , οι οποίες τοποθετημένες σε λάπτοπ ή άλλες σχετικά μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές, θα μπορούν να περνούν απαρατήρητες στα αεροδρόμια.
Οι τρομοκράτες ενδέχεται μάλιστα να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε σαρωτές που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμια για να ελέγξουν την προηγμένη τεχνολογία τους.

Σε δήλωση του το Αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες: «...πληροφορίες δείχνουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους εμπορικές πτήσεις και προσπαθούν να περάσουν κρυφά εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε ηλεκτρονικές συσκευές.»

Το FBI γνωρίζει ότι οι κατασκευαστές βομβών είναι σε θέση να τροποποιούν συσσωρευτές για τέτοιους μηχανισμούς, χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία που βρίσκει κανείς σε κάθε νοικοκυριό.


Πληροφορίες που συνελέγησαν τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε απευθείας πτήσεις από αεροδρόμιο αρκετών μουσουλμανικών κρατών.

Αλλά και η Βρετανία υιοθέτησε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για απευθείας πτήσεις από έξι χώρες -την Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία – απαγορεύοντας στους επιβάτες να παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα συσκευές μήκους μεγαλύτερου των 16 εκ, πλάτους 9,3 εκ και πάχους 1,5 εκ.

Η απαγόρευση της Ουάσιγκτον αφορά σε πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ από δέκα διεθνή αεροδρόμια οκτώ χωρών -των έξι προαναφερθεισών καθώς και του Μαρόκου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αναζητούν τρόπους να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους. Η Qatar Airways και η Etihad Airways δανείζουν πλέον δωρεάν λάπτοπ και τάμπλετ σε πτήσεις με προορισμό της ΗΠΑ.
Βόμβα τοποθετημένη σε λάπτοπ πιστεύεται ότι προκάλεσε την έκρηξη στο αεροσκάφος της Daello Airlinew που ταξίδευε απ’ τη Σομαλία προς το Τζιμπουτί τον Φεβρουάριο του 2016. Η έκρηξη άνοιξε μια τρύπα στην άτρακτο του Airbus A321, αλλά το αεροπλάνο κατάφερε να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.