Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Η Άγκυρα ζητάει να ακυρωθούν οι βουλγαρικές εκλογές!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Αυξάνεται κατακόρυφα η ένταση στις βουλγαροτουρκικές σχέσεις καθώς η Άγκυρα επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας και μέσω του ελεγχόμενου από αυτήν τουρκόφρονου κόμματος DOST ζητάει την ακύρωση και επανάληψη των βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία!
Την ακύρωση την ζήτησε ο Λιούτβι Μεστάν, επικεφαλής του κόμματος DOST. Ο συγκεκριμένος είναι οπαδός του Ερντογάν και απειλεί ότι άν δεν ακυρωθούν οι εκλογές θα πάει τη βουλγαρική κυβέρνηση στο Στρασβούργο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ογκνιάν Γκερντζίκοφ αρνήθηκε το αίτημα για ακύρωση των εκλογών «επειδή ορισμένοι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν τη βουλγαρική γλώσσα, στην οποία και έγιναν οι εκλογές»
O Μεστάν δήλωσε μάλιστα ότι "Θα καταφύγουμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ακυρώσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών" 
Ο Ογκνιάν Γκερντζίκοφ απάντησε «ότι είναι ελεύθερος ο καθένας να πάει όπου θέλει»
Πολλοί τουρκόφρονες Βούλγαροι που ζούνε στην Τουρκία εμποδίστηκαν να πάνε ψηφίσουν λόγω συνοριακών διαδηλώσεων από Ορθόδοξους Βούλγαρους που φοβήθηκαν αλλοίωση του αποτελέσματος από ουσιαστικά ξένους και αλλοδαπούς ψηφοφόρους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Άγκυρας.
«Ας κάνει μήνυση, πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η απόφαση. Να διδάξουν στους ψηφοφόρους τη βουλγαρική γλώσσα και στη συνέχεια να κρίνουν. Για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος για ακύρωση των εκλογών. Δεν υπήρξε καμία πραγματική παραβίαση στα δικαιώματα των πολιτών. Αυτοί που θέλουν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα να μάθουν πρώτα βουλγαρικά και μετά να τα ασκήσουν», είπε ο πρωθυπουργός στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση.
Πρόσθεσε ότι είναι δημαγωγία να εκλεγούν άνθρωποι στο βουλγαρικό κοινοβούλιο και να μην ξέρουν να γράφουν και μιλούν βουλγαρικά.
Η ανάμιξη της Άγκυρας στις βουλγαρικές εκλογές της 26ης Μαρτίου 2017 έχει φέρει τις δύο χώρες σε ουσιαστική διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.
Στην Βουλγαρία διαβιούν περίπου 800.000 μουσουλμάνοι το 10% του πληθυσμού δηλαδή
Το κόμμα DOST, που υποστηρίχθηκε από την Άγκυρα πήρε στις εκλογές 100.481 ψήφους και ποσοστό 2,86%, ενώ το άλλο κόμμα που εκφράζει παραδοσιακά τη μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, μπήκε τέταρτο στη βουλγαρική Βουλή με ποσοστό 8,99% και 315,976 ψήφους.
Αυτό ήταν ήτα για την Άγκυρα καθώς η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν αναγνωρίζουν ότι έχουν τουρκική συνείδηση αλλά βουλγαρική αντίθετα με ότι υποστηρίζει το επίσημο τουρκικό κράτος.
Το ζήτημα ενδιαφέρει και την Ελλάδα καθώς εδώ και χρόνια η Άγκυρα προσπαθεί να μετατρέψει την μουσουλμανική κοινότητα στην Θράκη σε τουρκόφρονα ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα καθώς γνωρίζουν ότι είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική καταγωγή διαφορετικού θρησκεύματος από την επικρατούσα θρησκεία της χώρας.
Από την άλλη το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε πάλι υποψήφιο για πρωθυπουργό τον Boyko Borisov του κεντροδεξιού GERB με ποσοστό 32.55 percent Το DOST πήρε 8.94 percent τωβν ψήφων αλλά απέτυχε να περάσει το όριο εισόδου στη Βουλή
Ο Mestan είπε ότι το κοινοβούλιο «δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει την θέληση του λαού χωρίς το DOST» και κατηγόρησε τους Ενωμένους Πατριώτες ότι εμπόδισαν στα σύνορα ψηφορόρους του να εισέλθουν.
«Η βουλγαρική πολιτική έχει καταληφθεί από ρατσιστές αλλά και όλοι οι ηγέτες των άλλων κομμάτων είναι υπεύθυνοι για αυτό»
Το θράσος της Άγκυρας δεν έχει όρια και για αυτό θα πρέπει πολύ να προέξουν εδώ στην Ελλάδα οι θιασώτες της απλής αναλογικής ότι δεν θα πρέπει ποτέ να χαμηλώσει «επικίνδυνα» το όριο εισόδου στην Βουλή καθώς το τουρκόφρονο DEB καιροφυλακτεί. 
Θα είναι σα να έχει μπει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στο ελληνικό Κοινοβούλιο

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.