Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ο πρόεδρος της Αλβανίας καλωσορίζει την εκλογή Αλβανού, ως προέδρου της Βουλής των Σκοπίων


«Ο Νισάνι καταδικάζει τη βία στα Σκόπια, τίθεται σε κίνδυνο η σταθερότητα στα Βαλκάνια»
Απρίλιος 28, 2017. 15:31
Τίρανα.
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, δήλωσε ότι παρακολουθεί με ανησυχία τη βία που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου, του Ταλάτ Τζαφέρι, αλβανικής καταγωγής.

«Ο πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι, καταδικάζει τις πράξεις βίας κατά των βουλευτών, ιδίως εκείνων που είναι αλβανικής καταγωγής, και εξέφρασε τη γρήγορη ανάρρωσή τους προτρέποντας  να επιδείξουν ηρεμία και πολιτική ωριμότητα».
Ο Νισάνι εκτιμά ότι αυτοί  ενθαρρύνουν την βία και την επιδείνωση των εθνοτικών σχέσεων πρέπει να καταδικαστούν με έντονο τρόπο όχι μόνο γιατί απειλούν τη σταθερότητα και το ευρω-ατλαντικό μέλλον των Σκοπίων,αλλά και για τις διακρατικές σχέσεις και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων γενικότερα.
Ο Αλβανός πρόεδρος τονίζει ότι είναι ανάγκη η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, με τα αναφερόμενα στοιχεία της που θα αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για αρμονία και αγαστή συνύπαρξη με τους Σλάβους των Σκοπίων».

(shqiptarja.com)


-
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.