Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Κοσσυφοπέδιο: Ο Χασίμ Θάτσι απέσυρε την πρωτοβουλία για ίδρυση Στρατού


Μάρτιος 31, 2017. 22:16
Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ακύρωσε την πρωτοβουλία του για τη μετατροπή των Δυνάμεων Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου σε Ένοπλες Δυνάμεις και απέσυρε από το Κοινοβούλιο το αντίστοιχο νομοσχέδιο, όπως αναφέρει σήμερα,  η σερβική ραδιοτηλεόραση – RTS.rs

Η απόφαση αυτή του Χασίμ Θάτσι ελήφθη μετά από πιέσεις που δέχθηκε από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς υποστηρικτές της Πρίστινα, που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη πρωτοβουλία, που θα άλλαζε άρδην το τοπίο στα Δυτικά Βαλκάνια.
Ειδικότερα, η Ουάσιγκτον επέμεινε στην ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύνταγμα, και η απόφαση να λάβει την έγκριση όλων των εθνοτικών κοινοτήτων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, για τη δημιουργία ενός στρατού. Επίσης, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι κατά πρώτο λόγο, το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να επιλύσει το ζήτημα της οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο.
Ο Χασίμ Θάτσι δήλωσε ότι «συμφωνεί απόλυτα, η όλη διαδικασία δημιουργίας στρατού να πραγματοποιηθεί μέσω συνταγματικών αλλαγών «θέλουμε να δημιουργήσουμε Ένοπλες Δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου, που θα αποτελέσουν μέρος του ΝΑΤΟ και όχι ένας στρατός που θα απομονωθεί», είπε.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.