Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Τουρκική οργή για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Ελλάδα ΒΙΝΤΕΟ

Τουρκική οργή για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Ελλάδα

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στις 24 Απριλίου στην Αθήνα σε πορεία που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας του 1915.

«Μετά την αποτρόπαια πράξη από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση , η τουρκική ε πρεσβεία στην Αθήνα, πήρε την αναγκαία πρωτοβουλία να δώσει νότα διαμαρτυρίας στις ελληνικές αρχές ενώ απαίτησε την άμεση σύλληψη των δραστών,» ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε γραπτή δήλωσή του αργά στις 25 Απριλίου.
«Αυτή η παράσταση έχει διαπραχθεί εις βάρος της χώρας μας και αντιπροσωπεύει τη σημαία που αφορά την ανεξαρτησία και τις ιερές αξίες του τουρκικού έθνους. Απαιτούμε ότι οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε η ανακοίνωση .
Υπενθυμίζουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλ.Συντάγματος και πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία, κορυφώθηκαν το απόγευμα οι φετινές διήμερες εκδηλώσεις της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής για την 102η επέτειο της γενοκτονίας του αρμενικού λαού από την Τουρκία.
Νωρίτερα, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο Μνημείο Θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Σμύρνη και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη του 1.500.000 θυμάτων.
Με την νεολαία να κρατά την τεραστίων διαστάσεων σημαία της Αρμενίας στην κεφαλή της πορείας και κυρίαρχο σύνθημα «αγώνας – νίκη – δικαίωση», οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στην πρεσβεία για να επιδώσουν το υπόμνημα τους στον Τούρκο πρέσβη.
Η σημερινή Τουρκία του Ερντογάν απαγορεύει την οποιαδήποτε εκδήλωση η οποία στρέφεται κατά της χώρας και φυσικά δεν αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία. ΗΠΑ και ΕΕ όμως πολύ σύντομα θα την αναγνωρίσουν φέρνοντας την χώρα αυτή σε πολύ δύσκολη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.