Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Τα βιομετρικά δελτία ταυτότητας είναι πλέον υποχρεωτικά για τα λιμάνια Πλήρης εφαρμογή του κώδικα ISPS

Τα βιομετρικά δελτία ταυτότητας είναι πλέον υποχρεωτικά για τα λιμάνια

Παρά την επιτυχία που καταγράφεται στην υλοποίηση του μηχανισμού Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών (Κώδικας ISPS) στη Νιγηρία, ο Γενικός Διευθυντής της Διοίκησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα της Νιγηρίας (NIMASA), ο Δρ Dakuku Peterside, δήλωσε ότι ο Οργανισμός δεν θα επαναπαυθεί έως ότου επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή του κώδικα.

 Ο Δρ Peterside, ο οποίος έκανε τη δήλωση αυτή κατά την έναρξη της κατάρτισης των Ελεγκτών του Κώδικα ISPS, που πραγματοποιήθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), σε συνδυασμό με τη NIMASA, στο Λάγος πρόσφατα, σημείωσε ότι ο Οργανισμός που είναι η αρμόδια αρχή (DA) για την εφαρμογή του κώδικα στη Νιγηρία, έχει αγκαλιάσει τις σχετικές εκπαιδεύσεις για να γνωρίσει το επιχειρησιακό της προσωπικό τα βασικά στοιχεία, για τη διασφάλιση της ασφάλειας των λιμένων της Νιγηρίας με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
 Σύμφωνα με τον ίδιο:«Η εκπαίδευση αυτή θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο εφαρμογής σύμφωνα με τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές. Η εκπαίδευση θα εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τις εις βάθος δεξιότητες διενέργειας ελέγχων που θα αντανακλούν την τήρηση ενός υψηλού επιπέδου από τα ενδιαφερόμενα μέρη».
 Ο Δρ Peterside άφησε να εννοηθεί ότι έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας ένα ενιαίο σύστημα βιομετρικών καρτών ταυτότητας για τους χειριστές και τους εργαζομένους που θα εγκατασταθεί σε όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία για να ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια.
 Ο επικεφαλής σύμβουλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ),  κ Brian Cranmer επαίνεσε τη διαχείριση της NIMASA για τη δέσμευσή της για την πλήρη εφαρμογή του κώδικα, δηλώνοντας ότι ο ΙΜΟ θα συνεχίσει να στηρίζει τη NIMASA για την επίτευξη αυτού του στόχου.
 «Αυτό είναι εμφανές από την ταχύτητα του ΙΜΟ προς την παράδοση του σημαντικού αυτού έργου κατάρτισης για την ενίσχυση της ικανότητας των συμμετεχόντων προς όφελος του Οργανισμού», δήλωσε ο Cranmer .
 Αξίζει να σημειωθεί ότι πάλι, αφού έδωσαν το πρόβλημα της πειρατείας στα νερά της Νιγηρίας, εξαθλιώνοντας τον εκεί πληθυσμό και αποσταθεροποιώντας την πολιτική κατασταση στη χώρα, τώρα δίνουν τη δήθεν λύση για την ασφάλεια του νιγηριανού θαλάσσιου χώρου.
Αρχίζοντας λοιπόν από εκεί θα διαφημίσουν τα οφέλη ενός τέτοιου βιομετρικού συστήματος που θα επιβληθεί κατόπιν σε παγκόσμια κλίμακα σε όλα τα λιμάνια. Γνωστή πλέον η πρακτική των παγκοσμιοποιητών. Γνωστός και ο ζήλος τους να μας παρκολουθούν παντού. Κανείς να μην ξεφεύγει από την παρακολούθηση, ούτε από στεριά, ούτε από θάλασσα, ούτε από αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.