Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Το ΓΕΣ Β Κορέας απειλεί να »κάνει στάχτη » τις αμερικανικές βάσεις σε Ιαπωνία Ν Κορέα…Kίνα: »ένας πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμη….όποιος τον προκαλέσει θα πληρώσει τοι τίμημα »

Αποτέλεσμα εικόνας για bases américaines japon
Σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ η Β Κορέα μέσω του ΓΕΣ της υποσχέθηκε να πάρει αποφασιστικά μέτρα και να χτυπήσει τις αμερικανικές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις σε Ιαπωνία και Ν Κορέα όσο και την προεδρική κατοικία στη Σεούλ.
New Korean War may break out ‘at any moment’ – Chinese FM
« όλες οι προκλήσεις πολιτικές,οικονομικές και στρατιωτικές θα είναι αποφασιστικά τορπιλισμένες από μια υπερδυνατή απάντηση του στρατού μας και του λαού μας», προειδοποιεί ανακοινωθέν ενός εκπροσώπου του ΓΕΣ της Β Κορέας (APC).
Εν δυνάμει στόχοι σύμφωνα με το ανακοινωθέν του βορειοκορεάτικου στρατού οι μερικανικές βάσεις στη Ν Κορέα στις πόλεις Osan,  Gunsan και Pyeongtaek, και η προεδρική κατοικία ο μπλε Οίκος που βρίσκεται στη Σεούλ. Απειλεί επίσης να « τις κάνει στάχτη σε λίγα λεπτά ».
Οι πύραυλοι του Κιμ στοχεύουν ομοίως τις αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία  αλλά καιε πί του εδάφους των ΗΠΑ. Τα προβλεπόμενα αντίποινα αφορούν προληπτικά χτυπήματα από το έδαφος από τη θάλασσα και από αέρος υπογραμμίζει το ανακοινωθέν.
«Η στρατιωτική υστερία του αμερικανού προέδρου Trump εισήλθε σε επικίνδυνη φάση και η Β Κορέα δεν μπορεί ν΄αγνοήσει αυτό το γεγονός. »
Η Ιαπωνία ολοκληρώνει το σχέδιο  εκκένωσης 60 000 πολιτών στη Ν Κορέα με φόντο την άνοδο της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β Κορέας.
«Θα πάμε σε πόλεμο » απαντά η Β Κορέα στις απειλές ΗΠΑ.
Προηγουμένως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ είχε παρουσιάσει στον Donald Trump μια έκθεση με τις πιθανές αντιδράσεις των ΗΠΑ σε μια πυρηνική απειλή από την Pyongyang συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων στη Ν Κορέα.
Την Πέμπτη η τηλεόραση NBC, επικαλούμενη πηγή τωνα μερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών  δήλωσε ότι η  Washington είναι έτοιμη να επιτελέσει «προληπτικό χτύπημα με συμβατικά μέσα » κατά Β Κορέας. Δυο πλοία πολεμικά των ΗΠΑ επανδρωμένα με πυραύλους κρουζ Tomahawk, αναπτύχθηκαν στην περιοχή της κορεάτικης χερσονήσου ,το 1 είναι στα  300 ναυτικά μίλια από τη θέση της επόμενης πυρηνικής δοκιμής των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα δεδομένα των υπηρεσιών πληροφοριών της Ν Κορέας η επόμενη πυρηνική δοκιμή της Pyongyang είναι προγραμματισμένη για αύριο 15 Απριλίου ημέρα της 105ης επετείου των γεννεθλίων του Α΄ ηγέτη της χώρας του Kim Il-sung.sputnik 14.4.17
Tην ίδια στιγμή ο κινέζος ΥΠΕΞ προειδοποίησε την Παρασκευή τις ΗΠΑ για τις συνέπειες ενός πολέμου στην περιοχή.Κανείς δεν θα βγει κερδισμένος είπε. Η Ρωσία καλεί σε αυτοσυγκράτηση.
 « Ένας πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή » στη Β Κορέα προειδοποίησε ο Wang Yi.
« Ο διάλογος είναι η μόνη »λύση , ανέφερε σε συνέντευξη τύπου στο Πεκίνο συνοδευόμενος από τον Γάλλο ΥΠΕΞ  Jean-Marc Ayrault, την επαύριο της δήλωσης Τραμπ ότι θ΄αντιμετωπίσει το βορειοκορεάτικο  « πρόβλημα ».
Όποιος προκαλέσει τη διαμάχη στην κορεατική χερσόνησο « θα αναλάβει μια ιστορική ευθύνη και θα πληρώσει το τίμημα »,προειδοποίησε ο κινέζος ΥΠΕΞ.
Στο ντοσιέ των πυρηνικών της Β Κορεάς « ο νικητής δεν θα είναι αυτός που ακολουθεί την πιο σκληρή φρασεολογία ή που δείχνει τους μυώνες του », επέμεινε ο Wang. lemonde.
Oι ΗΠΑ επιστρέφουν στον τόπο τους εγκλήματος…Το 1950 με 1953, οι ΗΠΑ πολέμησαν κατά του στρατού της Β Κορέας στον πόλεμο της Κορέας.Αφότου οι αμερικανικές ορδές διέσχισαν το 38 παράλληλο έγινε η διαίρεση και προέκυψαν οι 2 χώρες της Κορέας.Η Κίνα ανέπτυξε δυνάμεις και μπήκε στον πόλεμο  ενώ η USSR προσέφερε σταρτιωτική και λογισμική υποστήριξη στους σοσιαλιστές συμμάχους της.Η διαμάχη έλαβε σύντομα τέλος σκοτώθηκαν 33,000 αμερικανοί και 400,000 βορειοκορεάτες στρατιώτες.rt
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.