Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

O Παρασκευόπουλος υπερασπίζεται το νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών Κάνει λόγο για προπαγάνδα και άκρατο λαϊκισμό

Φωτογραφία: SOOC
Μια μέρα μετά τη νέα στοχοποίηση του νόμου 4322/2015 ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης με δήλωσή του υπερασπίζεται τη νομοθετική πρωτοβουλία του κάνοντας λόγο για προπαγάνδα
Στο στόχαστρο της δημόσιας κριτικής βρέθηκε ο νόμος 4322/2015 περί αποσυμφόρησης των φυλακών, ο οποίος θεσπίστηκε επί ημερών του κ.Νίκου Παρασκευόπουλου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ο ένας εκ των ληστών που συμμετείχε στην κινηματογραφική ληστεία το πρωί της Δευτέρας στο Παλαιό Φάληρο, ήταν σεσημασμένος κακοποιός ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το 2015 κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.


Με παρέμβασή του ο πρώην Υπουργός υπερασπίζεται το νόμο και κάνει λόγο για προπαγάνδα και άκρατο λαϊκισμό.
"Πρόωρες απολύσεις κρατουμένων από τις φυλακές έχουν εισαχθεί εδώ και 100 χρόνια στη χώρα μας με τον Ν. 811/1917. Κατά καιρούς γίνονται συντμήσεις του ελάχιστου χρόνου παραμονής, είτε με πάγια είτε με προσωρινή ισχύ. Τα ποσοστά υποτροπής αποφυλακιζομένων δυστυχώς παντού υπερβαίνουν την εγκληματικότητα του γενικού πληθυσμού. Επίσης είναι κατανοητό σε όσους κατ' ελάχιστον παρακολουθούν τα ζητήματα αντεγκληματικής πολιτικής, αλλά και το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, ότι η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής.
Καινούριο φαινόμενο όμως είναι ο άκρατος λαϊκισμός, να προβάλλονται τα κρούσματα υποτροπής ως έργα ενός συγκεκριμένου νομοθετικού παράγοντα.
Να αποσιωπώνται οι γενικές διαστάσεις, οι καταδίκες της χώρας λόγω της συμφόρησης, τα όντως σοβαρά, κοινωνικά και οικονομικά αίτια και οι διεθνείς διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος και να επικρατούν η αφέλεια και η τυφλή αγανάκτηση.
Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει η προπαγάνδα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.