Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

η RSPCA κατηγορείται για ευθανασία σε ζώο που περισυνέλεξε για να το "σώσει", σειρά από παρόμοια περιστατικά εγείρουν ερωτήματα για το ρόλο των φιλοζωικών οργανώσεων στην Αγγλία


Αγγλία, η RSPCA και πάλι κατηγορείται για άσκοπη ευθανασία σε ζώο.
όταν ο γατούλης (ginger tom) δεν κατάφερε να γυρίσει πίσω στο σπίτι του,  η 59χρονη Sandra Hall που τον φρόντιζε, άρχισε να τον αναζητά και να κάνει αφισοκολλήσεις ότι χάθηκε, πριν να επικοινωνήσει με το φιλοζωικό ίδρυμα RSPCA.

24 ώρες αργότερα έλαβε μια κλήση που την ενημέρωσε ότι ο ginger tom γατούλης, που τον φώναζε Kitty, είχε παραδοθεί στην RSPCA.
Χάρηκε, που ήταν σε ασφαλή χέρια και επικοινώνησε αμέσως με το ίδρυμα.

Τα έχασε όταν της είπαν ότι, του έκαναν ευθανασία, προτού η ίδια και 66χρονος σύζυγος της James, προλάβουν να μιλήσουν με τον επιθεωρητή της οργάνωσης που είχε αναλάβει την περισυλλογή της γάτας.

όπως λέει:
"ήταν ο πιο τρυφερός και στοργικός γάτος και ήταν μέλος της οικογένειάς μας" "ταράχτηκα πολύ, μου είπαν ότι θα μπορούσα να παραλάβω το νεκρό του σώμα για ταφή"
το περιστατικό είναι ένα από μια σειρά παρόμοιων περιστατικών που αφορούν τον "υπερβάλοντα ζήλο" των φιλοζωικών οργανώσεων και μόλις πριν από 3 μήνες ο νέος διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης (£150,000-a-year) Jeremy Cooper, υποσχέθηκε ότι θα είναι πιο προσεκτικός, στις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρο στο ίδρυμα.
ο Kitty ζούσε με την κ Hall και την  οικογένειά της στην Αγγλική ενορία Larkfield, στο Kent, αφότου τον υιοθέτησε από έναν πρώην γείτονά της, πριν από 9 χρόνια.
μια Παρασκευή ο γατούλης βγήκε για έναν συνηθισμένο περίπατο, αλλά δεν επέστρεψε.
η κ Hall επικοινώνησε τουλάχιστον 8 φορές με την RSPCA που της έλεγε ότι θα επικοινωνήσει κάποιος μαζί της την επόμενη μέρα, αλλά κανείς δεν το έκανε.
΄Ηταν σε απόγνωση όταν βρήκε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κ Cooper και επικοινώνησε μαζί του.
της είπε ότι ένας ενδιαφερόμενος πολίτης βρήκε τον Kitty και τον παρέδωσε στον κτηνίατρο, όταν τον σάρωσαν για μικροτσιπ, βρήκαν τα στοιχεία του προηγούμενου ιδιοκτήτη του, που όταν επικοινώνησαν μαζί του, τους είπε οτι δεν του ανήκει πλέον η γάτα.
Μάλιστα η φιλοζωική οργάνωση επέπληξε την κ.
Hall, γιατί ενώ φρόντιζε για 9 χρόνια τον γατούλη, δεν είχε αλλάξει τα στοιχεία του μικροτσίπ του.
πολλά τα άτυχα περιστατικά που εγείρουν ερωτήματα για την τύχη των αδέσποτων ζώων, που καταλήγουν στο ίδρυμα.

πηγή 2016
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3740526/RSPCA-Charity-handed-missing-cat-puts-sleep-owner-collect-it.html

 http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/04/rspca.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.