Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αναλυτές: η βάση ήταν ημιάδεια, όλοι γνώριζαν ό,τι θα συμβεί επίθεση, τα συστήματα S400 S300 δεν λειτούργησαν….Υπάρχει Β πλάνο πίσω από την επίθεση;;;

Donald Trump affirme son autorité sur ses alliés
Υπάρχουν κενά ως προς το χτύπημα των αμερικανών ;; Δημοσιογράφος από Δαμασκό λέει ότι χτυπήθηκε από αμερικανικούς πυραύλους κρουζ η αεροπορική βάση Sha’irat που απέχει μόλις 30km από την πόλη Homs στα ΝΑ και προσθέτει τους προβληματισμούς του:
– στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στη Δαμασκό ρωτήθηκε ο σύριος ΥΠΕΞ αν η σύγχρονη κρίση με τα χημικά θα έχει διακανονισμό όπως το 
 2013 με κάποια σύμβαση. Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε.
– το ανακοινωθέν του συριακού ΓΕΣ μιλάει για 6 νεκρούς στρατιώτες και κάποιους τραυματίες ενώ πρόκειται για μια μεγάλη βάση με εκατοντάδες στρατιώτες και εργαζομένους της περιοχής.!

Αντίθετα ο Thierry Meyssan αναφέρει ότι ο Donald Trump διέταξε να εκτοξευθούν πύραυλοι κρουζ κατά μιας βάσης ημιάδειας αφού είχε πληροφορήσει τον κόσμο ολόκληρο εκ των οποίων Ρωσία, Συρία.Ή μάλλον και ο α΄δημοσιογράφος αυτό λέει ότι πιθανόν είχε ημιεκκενωθεί γι αυτό δεν υπήρξαν πολλά θύματα.-χθες μου στάλθηκε ένα MP προς τις 1h52 αναφέρει ο δημοσιογράφος Σαίντ Χιλάλι αλ Σαρίφ: Σύμφωνα με το γερουσιαστή Ron Paul, που βασίζεται σε πηγές « από τον κόσμο των υπηρεσιών των πληροφοριών « , μια αμερικανική επίθεση θα ήταν   « άμεση » και θα μπορούσε να επέλθει τις  « επόμενες ώρες ».
Τα χτυπήματα άρχισαν στις 3h42, τοπική ώρα.
όλα αυτά μ΄αφήνουν να σκεφτώ ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα!!
(Σαίντ Χιλάλι αλ Σαρίφ)
Ο Thierry Meyssan αναλαμβάνει να διελευκάνει το μυστήριο αναφέροντας ότι  »ο Donald Trump διέταξε να εκτοξευθούν πύραυλοι κρουζ κατά μιας βάσης ημιάδειας αφού είχε πληροφορήσει τον κόσμο ολόκληρο εκ των οποίων Ρωσία, Συρία. Η Δαμασκός θυσιάζοντας αυτή τη βάση και τη ζωή κάποιων ανδρών της του έδωσε την εξουσία για να οδηγήσει μια ευρεία δράση κατά όλων αυτών που απεργάζονται χημικά όπλα. Σήμερα οι μόνοι χρήστες χημικών όπλων ταυτοποιημένοι από τον ΟΗΕ είναι οι τζιχαντιστές. »
Σύμφωνα με τον ίδιο αναλυτή Ρωσία και Συρία γνώριζαν και ήταν κατά κάποιο τρόπο μέτοχοι στην επιχείρηση.Αναφέρει ενδεικτικά: oι αμερικανικοί πύραυλοι κρουζ διέσχισαν ανεμπόδιστα την ελεγχόμενη από το νέο ρωσικό υπερόπλο ζώνη.Αυτό όφειλε να αποσυντονίσει τα συστήματα τηλεπλοήγησης αυτών των πυραύλων. Δεν λειτούργησε είτε γιατί το Πεντάγωνο είχε βρει ένα τεχνικό αντίδοτο είτε γιατί η Ρωσία το είχε απενεργοποιήσει.
Η συριακή αεράμυνα περιλαμβάνει S-300 ελεγχόμενους απ΄πο το συριακό στρατό ενώ οι S-400 υπηρετούνται αππό το ρωσικό. Αυτάτα όπλα είναι ικανά να εντοπίσουν τους κρουζ ακόμη και σε κατάσταση που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί σε μάχη.
 »Δεν λειτούργησαν, κανένας πύραυλος αντιπυραυλικού συστήματος δεν εκτοξεύθηκε ούτε από το ρωσικό ούτε από το συριακό στρατό » αναφέρει ο αναλυτής.
Ωστόσο ανεπιβεβαίωτη πληροφορία από Συρία αναφέρει ότι αναχαιτίστηκαν 36 από τους 59 πυραύλους από τη συριακή αεράμυνα.To ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανέφερε ότι μόνο 23 Tomahawk κρούζ έπληξαν τη συριακή βάση από τους 59. Δεν είναι ευκρινές που κατέληξαν οι άλλοι 36. 
Και συνεχίζει  »ομοίως  η Daesh, πληροφορημένη για την αμερικανική επίθεση (αλλά από τους εντολείς της βρετανούς,γάλλους και γερμανούς), άμεσα επιτέθηκε στη Homs που έκτοτε στρείται αεροπορικής βάσης. »
Για να καταλήξει  »θα δούμε τις επόμενες ημέρες πως η  Washington και οι σύμμαχοί της θ΄αντιδράσουν στην προέλαση των τζιχαντιστών.Δεν είναι η στιγμή που θα ξέρουμε αν η τακτική ελιγμός  των  Donald Trump και το στοίχημα των Vladimir Poutine και Bachar el-Assad θα λειτουργήσουν. »
 »Επιτιθέμενος ο Trump ικανοποίησε την αντιπολίτευσή του που θα μπορούσε να του αντιτεθεί στη συνέχεια των επιχειρήσεων. Χθες η Hillary Clinton καλούσε να βομβαρδιστεί η Συρία σ΄αντίποινα για την υποτιθέμενη χρήση των χημικών » έχει προαναφέρει ο ίδιος.Που σημαίνει κατά την εκδοχή του αναλυτή πρόκειται για στημένη υποόθεση παραπλάνησης στα εσωτερικά μέτωπα στις ΗΠΑ ώστε να αφεθεί απερίσπαστος ο Τραμπ να διαξάγει συστηματικές επιθέσεις κατά τζιχαντιστών στη Συρία χωρίς αντιδράσεις εν γνώσει Ρωσίας Συρίας τουλάχιστον…..Ακραία εκδοχή αλλά στον κόσμο της πολιτικής τίποτα δεν αποκλείεται.
To ότι οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στη Συρία κατά τζιχαντιστών είναι προφανές τοτελευταίο διάστημα.Το ζήτημα είναι κατά πόσο χρησιμοποιούν αυτό το πλαίσιο ως νομιμοποιητική βάση ώστε να είναι σε θέση να πλήξουν ή να φθείρουν όποτε και όπως μπορούν μιντικάπολιτικά διπλωματικά κι εσχάτως και στρατιωτικά τη διοίκηση Άσαντ στοχοποιώντας της και διαμονοποιώντας αυτήν αλλά και αποδυναμώνοντάς την με τέτοιου είδους χτυπήματα στο εσωτερικό.Μήπως η λογική τουλάχιστον των ΗΠΑ είναι μ΄έναν σμπάρο 2 τρυγόνια και ΙSIS και Άσαντ σίγουρα ο καιρός θα το δείξει…….
(H θέση του Thierry Meyssan  δημοσιεύεται σ΄άρθρο του στο voltairenet.org 7.4.17)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.