Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ασθενοφόρα για μαϊμού-ασθενείς χρησιμοποίησε ο Sultan Edi Rama, για να αμαυρώσει την εικόνα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αλβανία


Αλβανία.  Διαμαρτυρίες  οργάνωσε το Δημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης, με αίτημα την παραίτηση του Έντι Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις βουλευτικές εκλογές, στις 18 Ιουνίου.
Οι κινητοποιήσεις που συνεχίζονται επί 65 ημέρες, κλιμακώθηκαν με αποκλεισμό για περίπου μία ώρα, τριών βασικών σημείων των κύριων εθνικών οδικών αξόνων και των δυο  που συνδέουν κομβικά σημεία στα Τίρανα.
Σε μια δήλωση στα ΜΜΕ, (όπου αναφέρεται λεπτομερώς η υπάρχουσα νομοθεσία) η κρατική αστυνομία (Policia e Shtetit) ανακοίνωσε ότι, η απόφαση της αντιπολίτευσης να κλείσει τους δρόμους είναι παράνομη και θα τιμωρηθεί όποιος παραβιάσει τη δημόσια ασφάλεια και τάξη στους δρόμους.  Καταδίκασε τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε η αντιπολίτευση και σε ορισμένες περιοχές, έχει συντάξει  ποινικό μητρώο για τους διοργανωτές.
Ελήφθησαν επίσης μέτρα για να μένουν ανοικτές οι λωρίδες για τα ασθενοφόρα που μετέφεραν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάποιους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Λίγες ώρες μετά τη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης, που μπλόκαρε τις κύριες εθνικές οδούς στα βόρεια, νότια και νοτιοανατολικά της χώρας, ο Edi Paloka,  βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος,  παρουσίασε μια κυβερνητική έκθεση σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές εμφανίζονται απάνθρωποι.
O βουλευτής ισχυρίζεται ότι το σενάριο έκθεσης είναι ψευδές, τα ασθενοφόρα χρησιμοποιήθηκαν για ψεύτικο ασθενή, για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, αλλά όσα γράφτηκαν είναι μπλόφα, γιατί τα ασθενοφόρα είχαν τη δυνατότητα να περάσουν.
όπως λέει "γνωρίζαμε ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα χρησιμοποιηθούν ασθενοφόρα για να δημιουργηθεί ένα απάνθρωπο θέαμα. Αλλά το σενάριο είναι πολιτική μπλόφα, αφού τα ασθενοφόρα είχαν δυνατότητα να περάσουν.
 Ο Έντι Ράμα μίλησε για σενάρια της αντιπολίτευσης που θυμίζουν τις ταραχές του 1997 και κάλεσε τον λαό να μην ακολουθήσει την έκκληση του Δημοκρατικού Κόμματος, που  δεν γίνεται για τις εκλογές, αλλά προς υπεράσπιση των διεφθαρμένων δικαστών και εισαγγελέων, από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Lulzim Basha, που  από το μέτωπο των κινητοποιήσεων,  δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει βία εκ μέρους των οπαδών του, και κάλεσε κάθε Αλβανό να μετέχει στην πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, για ελεύθερες εκλογές στη χώρα.
Οι οπαδοί του ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης που επιμένει για την "Μεγάλη Αλβανία", για την κακή διακυβέρνηση της χώρας, τη φτώχεια, τη διαφθορά, τα ναρκωτικά κλπ.
Η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να προσφύγει στον εισαγγελέα, εναντίον όποιου αστυνομικού τολμήσει να αγγίξει τους διαδηλωτές.

πηγή 24-4-17
http://www.droni.al/web/Policia_deklarate_politike_per_protestat_nis_dosje_kunder_opozites_ne_prokurori_37697_1.php
http://droni.al/web/SKANDAL_Skenari_i_ambulancave_me_te_semure_fals_doli_blof_37693_1.php



Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ποινική δίωξη για τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα και 12 βουλευτές της αντιπολίτευσης σχετικά με τη χθεσινή διαμαρτυρία σε πέντε σημεία της χώρας.
Κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
τα άτομα που αναφέρονται στο Γραφείο του Εισαγγελέα στα Τίρανα:
1-Lulëzim Basha
2-Arben Ristani
3-Oerd Bylykbashi
4-Gerti Bogdani
5-Flamur Noka
6-Eduart Halimi
7-Gent Strazimiri
8-Asllan Dogjani
9-Igli Cara
10-Kastriot Islami
11-Genc Pollo
12-Keltis Kruja
13-Edi Paloka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.